STOPP. FC Stockholm förlorade cupmötet med Elfsborg på Kristinebergs IP. Foto: Joakim Hall

FC Stockholm förlorade mot allsvenska topplaget

Det blev ingen cupknall för FC Stockholm mot allsvenska topplaget Elfsborg. Nu laddar laget om för slutspurten i jakten på division 1 där det är upplagt för att avgörande derby mot Karlbergs BK.

  • Publicerad 13:11, 14 okt 2021

FC Stockholms vice ordförande och sportchef Stefan Elfver stack ut hakan inför mötet med Elfsborg och trodde på 3-0-seger. Det blev det omvända. Elfsborg gjorde ett ledningsmål tidigt, utökade sedan på straff och kunde sedan även sätta spiken i kistan direkt i andra halvlek. De är därmed klara för gruppspelet i Svenska cupen.

– Det var jättetufft. De kom med ordinarie lag, reste upp dagen innan och förberedde sig som för en vanlig allsvensk match. Det var jag lite överraskad över, men då blir det stor skillnad. De visade sin klass. Vi bjöd inte riktigt upp som vi kan men vi lär oss sjukt mycket, säger Stefan Elfver efter matchen.

Men klubben kunde ändå glädjas åt storpublik, uppåt 1 000 personer uppskattar Elfver, på Kristinebergs IP och matchen tv-sändes även på Cmore.

Nu får de ladda om inför slutspurten i division 2 där slaget om seriesegern och platsen till division 1 ser ut att stå mellan FC Stockholm och lokalkonkurrenten Karlbergs BK.

KB tog över tätpositionen i veckan efter seger men FC Stockholm, tre poäng bakom, har en match mindre spelad. Fortsätter lagen på sina vinnarspår kommer allt avgöras i sista omgången, 3 november, då lagen möts.

– Det blir världens roligaste match. Vi har vunnit mot dem en gång redan i år men nu är vi ett helt annat lag. Men det är många matcher kvar till dess och allt kan hända.