Förra årets skytteligavinnare Oskar Kiisk och årets vinnare Enrico Cardoso Nazaré. Foto: Läsarbild Viktor Morgården

FC Samp gick obesegrade genom serien

FC Samp storsatsade i våras och det gav utdelning direkt. Laget gick obesegrade genom sjuan och är nu klara för spel i sexan nästa säsong.

  • Publicerad 10:37, 12 okt 2018

FC Sampierdarenese Stoccolma, eller kort och gott FC Samp, grundades i Vasastan och spelar sina hemmamatcher på Djursholms IP i Danderyd. Laget med det svåruttalade namnet har sina rötter i Italien och ett motto att hellre slå en tunnel än att rensa i ett trångt läge.

Och det har varit ett framgångsrikt recept. Samp gick igenom serien obesegrade med endast två oavgjorda matcher, resten segrar.

– Jag kan heller inte uttala namnet, jag säger alltid Samp. Vi är ett kompisgäng på 60 personer och man får inte spela alla matcher. Vi är som Real Madrid med ett rotationssystem bland alla spelarna, säger Patrick Ekwall till Mitt i.

Jag och är 53 år och lär vara den äldsta seriesegraren

Patrick Ekwall

Ekwall känner att han har mer i sig trots sin nätta ålder för en fotbollsspelare.

– Jag och är 53 år och lär vara den äldsta seriesegraren. Kan inte tänka mig att någon annan är äldre. Men det blir en ny säsong för mig, det är jätteroligt.

Profilstarkt lag

FC Samp består av flera profiler från sportvärlden där flertalet är sportjournalister. Det blandat med vassa spjutspetsar har lett till att laget vann division sju och ska nästa säsong spela i sexan.

I den sista matchen för säsongen mötte Samp Gärdets FF på Östermalms IP och vann till slut med 7-5. Enrico Cardoso Nazare stod för hela fem mål och de övriga två gjorde Oskar Kiisk.

Målskyttet är något som verkligen har fungerat under säsongen och Samp gjorde överlägset flest mål, hela 69 stycken blev det. Tabelltvåan Azzurri skrapade ihop 43 mål.

Mathias Büman är ordförande och spelare och var överlycklig efter matchen.

– Det här slår allt, vilken fantastisk säsong och vi är obesegrade. Idag gör vi det så jävla bra och gnetar till oss tre poäng, säger han till FC Samps hemsida.