FC Järfällas herrar tar ställning för kvinnor

FC Järfälla har engagerat sig i arbetet mot våld och ska nu stötta Järfälla Kvinnojour genom att ge bort en plats på herrlagets matchtröjor. – Vi går ut med detta i samband med vår hemmamatch mot Sollentuna på lördag, säger Claes Lindelöf, styrelseledamot i FC Järfälla.

  • Publicerad 08:42, 25 maj 2018

Järfälla Kvinnojour kommer att synas på ryggen på herrlagets matchtröjor, med premiär i matchen mot Sollentuna FK på Järfällavallen klockan 13 i morgon, den 26 maj.

Kvinnojouren i Järfälla är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som har funnits sedan 1982. Anställda och volontärer arbetar för att synliggöra våld i nära relationer och att hjälpa utsatta.

Viktig match – även på planen

FC Järfällas match på lördag är viktig även på själva fotbollsplanen. Laget förlorade premiären i division 4 norra, 1–2 hemma mot Enebybergs IF, men har därefter klättrat till andra plats i tabellen tack vare fem segrar och en oavgjord (1–1 i derbyt mot Bele Barkarby FF den 5 maj) på de sex senaste matcherna.

Bele Barkarby mot serieledarna

Obesegrade IFK Österåker leder serien med en poäng, men FC Järfälla kan ta över serieledningen om man besegrar Sollentuna FK och Bele Barkarby FF samtidigt hjälper till och tar poäng mot IFK Österåker hemma på Veddestavallen i matchen som har avspark klockan 14 på lördag.