FC Djursholms Louise Matsgård i landslaget

15-åriga Louise Matsgård, mittfältare i DC Djursholms damlag i division 2 mellersta Svealand, har kallats till F16-landslaget som spelar en UEFA-turnering med tre matcher i Bohuslän den 12–16 maj.

  • Publicerad 14:07, 2 maj 2018

– Vi är väldigt stolta över Louise som är en ambitiös och duktig spelare. Hon kom till klubben som knatte och hennes fantastiska talang har uppenbarligen utvecklats väl under åren, säger Gustav Wahlfahrt, ordförande i FC Djursholm.

Final i Gothia Cup i fjol

Louise Matsgård bor i Djursholms Ösby och har alltså spelat i FC Djursholm sedan knatteåldern. I fjol var hon med klubbens F15-lag som tog sig till final i Gothia Cup, och kallades efter det till en samling med flicklandslaget på Bosön.

I februari var hon med på en ny samling, nu med F16-landslaget, på Bosön. Och nu har hon alltså tagit en plats i truppen som ska spela en UEFA-turnering i Bohuslän nästa helg.

Tre landskamper på fem dagar

Sverige möter Irland i Smögen den 12 maj, Turkiet i Munkedal den 14 maj, och till sist Österrike i Stenungsund den 16 maj. Matcherna direktsänds på svenskfotboll.se.
Till vardags spelar Louise Matsgård alltså för FC Djursholms damlag och säsongsinledningen går inte att klaga på.
Förra säsongen tog det sex seriematcher innan FC Djursholm gjorde sitt första mål. Nu blev det seger med hela 9–0 i premiären, borta mot Fanna BK, den 21 april.

Hemmapremiär med damlaget på lördag

Och i lördags tog man en ny trepoängare, nu med mer modesta 1–0 mot Forsby FF, också det på bortaplan.
På lördag är det dags för hemmapremiär då damerna tar emot Västanfors IF hemma på Djursholms IP, med avspark klockan 13.