Foto: Mostphotos

Fastnade i skördetröska – larmade själv

En hund bet en annan medan ägaren såg på. En man fastnade i sin egen skördetröska. Och den man i 30-årsåldern som greps misstänkt för mordförsök sitter fortfarande anhållen. Där är torsdagens blåljusnyheter i Enköping.

  • Publicerad 10:36, 15 okt 2020

Onsdag 14.45

Sparrsätra Torgesta

Arbetsplatsolycka. En man fastnade på onsdagen i sin skördetröska under arbete. Han lyckades efter en tid själv slå larm genom att ringa 112. Han satt fast i en drivaxel i tröskans framparti med överkroppen. Mannen, som är i 50-årsåldern, fördes i ambulans till Enköpings lasarett.

Måndag 11.30

Kapellvägen

Vållande till kroppsskada. En hundägare var ute med sin hund och hade den kopplad. En annan hundägare kom från andra hållet och hade inte kopplat sin hund. Den gick till anfall mot den kopplade hunden, vars ägare försökte skilja hundarna åt, men blev då biten på händer och underarmar. Den hundägare som nu är misstänkt för vållande till kroppsskada gjorde inget för att avbryta attacken och lämnade därefter platsen med sin hund. Mannen är identifierad.

Tisdag 18

Systembolaget/Coop

Mordförsök. Den man i 30-årsåldern som greps misstänkt för att ha försökt hugga en man i 50-årsåldern till döds sitter anhållen. Polisen har en god bild av vad som hände, men söker ytterligare vittnesuppgifter. Det var på tisdagens kväll som en man kom in på Systembolaget blödande ur ett sår i halsen. Han togs då till Akademiska sjukhuset i Uppsala med ambulans. Läget för honom ska enligt uppgift vara stabilt. Båda männen är välkända av polis sedan tidigare.

Livsfarliga larver upptäckta i vildsvinskött i Enköping

Nyheter Ovanliga och livsfarliga larver hittade i kött från skjutet vildsvin i Enköping. Fyndet är det första någonsin i Uppsala län. – Kan i värsta fall ha dödlig utgång, säger Bitte Ljungström.fredag 23/10 11:35

Enköpingsbor cyklar på gångbanor

Nyheter Många cyklar på trottoarer och gångbanor. En medborgare föreslår därför bättre skyltning.tisdag 20/10 10:23