Fastighetsägaren: Sopberget ska bort

Fastighetsägaren Jernhusen lovar nu att sopberget vid Årsta partihallar ska forslas bort inom en snar framtid. Samtidigt försöker man hitta en långsiktig lösning på problemet.

  • Publicerad 17:38, 26 jun 2018

Två fastighetsägare delar på marken där soporna dumpas vid Årsta partihallar; Jernhusen och Stockholms stad.

– Det här är en jättetråkig historia. Vi har försökt att ha ökad bevakning på området, men det är svårt att komma till rätta med det här, säger Cecilia Granath, pressansvarig på Jernhusen.

Varför har ni inte forslat bort soporna?

– Så fort vi tar bort det kommer det nya dagen efter, det är inte en lösning på problemet. Men självklart måste soporna bort. Stockholms stad har tagit bort dem tidigare och nu måste vi göra det. Jag kan inte säga om det är i morgon, om en vecka eller en månad. Men det måste ske skyndsamt och förhoppningsvis är det tidigare än om en månad.

Säkerhetschefen inkopplad

Jernhusen har kontakt med flera myndigheter för att hitta en långsiktig lösning.

– Vi har gjort en polisanmälan. Vi för dialog med Stocholms stad och brandmyndigheten om vad man kan göra. Det är en genomfartsväg så vi kan inte stänga av den.

Det är klart att vi skulle kunna ha vakter, men det är en enorm kostnad. Vi hoppas hitta en lösning, men det är en svår nöt att knäcka.

Cecilia Grabath, pressansvarig Jernhusen.

 Grossisten Thorfekar Janjon säger till Mitt i att han vill se kameraövervakning.

– Vi har positiva erfarenheter av kameraövervakning. Men det kräver tillstånd och är en lång process. Det är klart att vi skulle kunna ha vakter, men det är en enorm kostnad. Vår säkerhetschef är inkopplad på det här. Vi hoppas hitta en lösning, men det är en svår nöt att knäcka.