Fastighetsägaren om Urban park: ”Vi förhandlar med kommunen”

Urban park kommer visst att bli av. Det säger nuvarande markägaren och går emot kommunen. – Jag tror att ni är ganska okunniga, ni som skriver, säger Stefan Demirian.

  • Publicerad 05:00, 5 nov 2019

Förra veckan berättade Mitt i om bostadsutvecklaren Well fastigheters lyxprojekt Urban park som ska byggas på Fakturavägen i Veddesta.

Det känns som att vi är näst på tur

Fastighetsägaren Stefan Demirian

Men Järfälla kommun uppger att det inte finns något pågående detaljplanearbete på den aktuella platsen. Varken kommunens projektchef för Barkarbystaden Toni Chmielewski, eller planchefen Malin Danielsson känner igen sig i Well fastigheters beskrivning att Urban park skulle vara något som man utvecklar i samarbete med kommunen.

Här på Fakturavägen är det tänkt att Urban park ska bli verklighet. Skärmdump: Google maps

Fastighetsägaren bekräftar – köpeavtalet med villkor

Well fastigheters vd Christofer Carlsson har tidigare förklarat att man tecknat ett köpeavtal med den nuvarande fastighetsägaren att få köpa fastigheten Veddesta 2:71 och Veddesta 2:72 – förutsatt att en förändrad detaljplan tillåter bostäder.

Christofer Carlsson (till höger) är inte orolig för att Urban park. Med på bilden är även Rutger Arnhult som investerat i projektet. Foto: Well fastigheter

Den nuvarande fastighetsägaren är Svensk Riskvarnindustri. En företrädare för företaget, Stefan Demirian, bekräftar att det finns ett köpeavtal mellan dem och Well fastigheter, och att det är villkorat precis så som Christofer Carlsson beskrivit.

På Fakturavägen i Veddesta äger i dagsläget Svensk Riskvarnindustri fastigheterna Veddesta 2:71 och Veddesta 2:72, som man har för avsikt att sälja till Well fastigheter om en detaljplan som tillåter bostäder vinner laga kraft. Foto: Åsa Sommarström

Kommunen säger att det inte finns en påbörjad detaljplaneprocess på de här fastigheterna, har du någon annan åsikt?


– Det stämmer också. Så här är det, Veddesta och Barkarbystaden, det är olika etapper, nästa etapp ska vara vår etapp, men man vet det inte riktigt, säger Stefan Demirian.

Kommunen: Vi har inget samarbete med Well fastigheter

Känner ingen oro för affären

Stefan Demirian berättar att det är han som suttit i möten med kommunen angående deras fastigheter på Fakturavägen.

– Det skulle vara start med vår etapp i augusti, men det är uppskjutet litegrann nu, för de hinner inte riktigt med, så det blir nog kanske till våren när detaljplaneprocessen kommer att starta.

Foto: Well fastigheter / Åsa Sommarström

Stefan Demirian känner ingen oro för affären med Christofer Carlsson och menar att den pågående utvecklingen av Veddesta visar på detta.

– Det känns som att vi är näst på tur i de diskussionerna vi har haft med kommunen.

Fastighetsbolagets vd om lyxbygget: ”Jag ser ingen risk”

Det är ju skillnad på att känna det och om det är så, vet du om det är så eller inte?

– Jag tror att ni är ganska okunniga, ni som skriver om det här, jag tror inte att ni kan det här med detaljplaneprocesser och hur det funkar, säger Stefan och fortsätter:

– Kort och gott, vi förhandlar med kommunen om att starta vår detaljplaneprocess så fort som möjligt.

Företag säljer lägenhetsbokningar för miljoner – utan bygglov

Det är fortfarande politikerna som bestämmer det, det är ju inte ni?

– Vi pratar med tjänstemännen och tjänstemännen framför våra önskemål till politikerna såklart.