Trafikkontoret meddelade i förra veckan att ett av de omtalade farthindren på Maltesholmsvägen var för högt byggt. Men nu visar det sig att den så kallade busskudden, på genomfartsleden i höjd med Melongatan i södergående riktning, är rätt byggd.

– Efter ytterligare beräkningar där vi tittat på lokala höjdavvikelser och lutningar mer i detalj har vi kommit fram till att busskudden faktiskt har rätt höjd, säger Susanna Lennström, projektledare på trafikkontoret till Mitt i.

https://www.mitti.se/nyheter/kritiserat-farthinder-i-hasselby-maste-goras-om/reptks!k0p1A57EKkEruCtt@EPjtg/

Samtidigt fortsätter trafikkontoret sin utredning av farthindren på vägen för att komma fram till om något är för högt byggt.

– Så fort undersökningen är klar kan vi ge en mer detaljerad lägesbild gällande busskuddarna, säger Lennström.

https://www.mitti.se/nyheter/flera-klagomal-pa-de-nya-farthindren-i-hasselby/reptjB!BhsXVtC3UdATON@KUqzvA/

När vet ni om något av farthindren faktiskt är felbyggda?

– Vi jobbar på och återkommer så snart vi vet, säger Lennström.

De nybyggda farthindren på Maltesholmsvägen är en del av stadens 80-miljonerssatsning på att göra bilvägarna i Hässelby-Vällingby tryggare för gående och cyklister, men reaktionerna mot åtgärderna har varit starka. En mängd klagomål har kommit in till trafikkontoret och hundratals negativa kommentarer har skrivits på Facebook, där många befarar att blåljuspersonal kommer få problem vid utryckningar och att köer kommer bildas.

Samtidigt finns också de Hässelbybor som tycker att de nya farthindren enbart varit positiva, och att trafiksituationen har förbättrats för både gående och cyklister efter att de kom på plats.