Det har gått åt rätt håll i Tyresö. Foto: MItti

Färre socialsekreterare slutar på Tyresö kommun

Färre socialsekreterare slutar på socialtjänsten i Tyresö kommun. Enligt Sveriges Radio har andelen som slutar på barn- och ungdomsenheten sjunkit från 60 procent år 2016 till 10 procent i dag. – Vi har blivit bättre på att ta hand om socialsekreterarna, säger Anna-Lena Engstedt på Tyresö kommun till P4 Stockholm.

  • Publicerad 08:12, 26 sep 2018

Färre socialsekreterare slutar på socialtjänsten i Tyresö kommun. Under 2016 slutade hela 60 procent av socialsekreterarna på barn- och ungdomsenheten, en siffra som nu sjunkit till 10 procent rapporterar Sveriges Radio.

– Vi har blivit bättre på att ta hand om socialsekreterarna. Vi har satt in fler gruppledare så att det är nära till en chef som kan stötta en och sedan har vi satsat på ett introduktionsprogram. Man får ett brev innan man börjar och sedan följs man upp löpande under första året för att se om något behöver kompletteras, säger Anna-Lena Engstedt chef på individ- och familjeenheten på Tyresö kommun till Sveriges Radio.

SR skriver att situationen förbättrats i fler kommuner i Sverige och enligt uppgifter från Sveriges kommuner och landsting.

Lokaltidningen Mitt i Tyresö har i flera artiklar skrivit om den tidigare krisen vid barn- och ungdomsenheten. I april 2016 saknade 287 barn och ungdomar vid enheten handläggare, visade en extern rapport. I september samma år hade alla ärenden en handläggare, enligt enhetschefen.