Den första fredagsfinalen blev även den sista för Färingsöbon Siri Leijon. När tittarna sagt sitt stod det klart att hon inte gick vidare.

I hopp om att försöka rädda sig kvar tog hon chansen att uppträda en sista gång inför juryn, men de valde att inte ge henne den livboj som utröstade deltagare kan få.

Trots det är Siri Leijon nöjd med sin insats.

– Jag tar med mig allt jag har lärt mig. Jag har blivit bättre och det har varit fruktansvärt kul, säger hon.

Att hon ens kom med i tävlingen var lite av en slump. Via ett Instagram nappade hon på chansen att dela ett eget klipp för att komma med i tävlingen.

– Jag tänkte att jag inte skulle vinna, men delade ett klipp på mig själv. Sedan var det en som ringde och sade att jag hade vunnit.

Värdefulla tips

Med sig från tävlingen tar hon bland annat vänskapen med andra tävlande och tips från juryn.

– När jag stod där var det lite läskigt, men de gör bara sitt jobb. Jag fick tips och trix av dem. Av Kishti fick jag sångtips och de sade även att jag ska röra mig lite mer till musiken.

Hennes Idolmedverkan är över, men Siri Leijon släpper inte musiken för det.

– Nu ska jag fokusera på att skriva eget material och släppa något. Det blir allt möjligt beroende på inspiration. Det kan bli indiepop, pop, eller ballader, säger hon.

Parallellt med idoldeltagandet har hon gått i skolan, men skötte studierna på distans.

– Vi hade ett möte med skolan och jag har fått plugga på distans. På dagtid och när vi haft ledigt har jag läst, säger hon.

Även om hon till slut tvingades lämna tävlingen låter inte Siri Leijon sig nedslås.

– Det här vara bara början. Det var en push att fortsätta längre.