Lokal. Sona Osman ställer ut sin konst Stenhamra. Hon trivs här. "Jag tycker om att det känns som en liten by och inte en del av en stor stad. Och jag tycker mycket om naturen", säger hon. Foto: Stefan Källstigen/Privat

Färingsökonstnär ställer ut i Stenhamra

Färingsöbon Sona Osman ställer ut konst i biblioteket i Stenhamra. Inspirationen kommer bland annat från höstmörker och tända ljus.

  • Publicerad 11:04, 12 nov 2021

När jag känner doften av färgerna känner jag precis samma känsla som när jag var tio år.

"Viskningar om kvällen" heter den nya utställningen som har vernissage på Galleri Granit på Barnens eget bibliotek i Stenhamra den 14 november.

Det är konstnären och Färentunabon Sona Osman som ställer ut, och det är mörkret under novemberkvällarna på Färingsö som står för mycket av inspirationen.

– Jag tycker om när det blir mörkt och vi tänder ljus, det inspirerar mig. Jag jobbar mycket med den balansen mellan mörker och ljus, säger hon.

Hon har tidigare ställt ut sin konst i Haparanda och Kramfors, och på hemmaplan i Ekebyhovs slott.

Doftminnen

Målat har hon gjort sedan hon var liten.

– Jag målar i olja på stora dukar, och när jag känner doften av färgerna känner jag precis samma känsla som när jag var tio år och målade, säger hon.

Och på samma sätt som tioåringar kan leka tror hon att skapande kan få vuxna människor att hitta gemenskap.

– Det händer så mycket hemskt i världen och vi måste att alla göra något nytt. Genom att skapa, måla, sjunga, skriva, skapar vi något nytt, tillsammans.

Utställningen pågår framtill 12 december. Mellan klockan 13 och 15 på vernissagedagen kommer Sona Osman vara på plats i galleriet.

Skolbygget i Sandudden kan försenas upp till två år

Nyheter Planprocess tas om efter domstolsbeslut Efter den upprivna detaljplanen för Sanduddens skola måste flera åtgärder göras. Sedan ska allt ut på samråd och granskning igen. "Självklart är det tråkigt att börja från början", säger Arnulf...fredag 26/11 15:36

Spretiga siffror för Ekerö i skolrankning

Nyheter Kommunen lägger lite vikt vid resultatet Bland landets bästa meritvärden för niorna i Ekerö kommun. Men betydligt sämre lärartäthet. I Lärarförbundets nya skolrankning sticker Ekerö ut i flera kategorier.fredag 26/11 8:24

Förskoleanställd häktad misstänkt för våldtäkt mot barn

Nyheter Vårdnadshavare har informerats En person misstänks för att ha utsatt barn för våldtäkt på en förskola i Ekerö kommun. Nyligen togs beslut om häktning av en person.onsdag 24/11 12:00