Det blev bara två år i Tallkrogen för Makie Sriti och Oya Café. Foto: Mattias Kamgren

Färdigfikat i Tallkrogen

Det här är sista veckan för Oya Café vid tunnelbanan i Tallkrogen. Fiket – som öppnade för bara två år sedan – stänger och flyttar till Aspudden.

  • Publicerad 12:07, 6 okt 2017

I oktober 2015 öppnade till mångas glädje Oya café och restaurang vid tunnelbanan i Tallkrogen. Men redan efter ett halvår hintade ägaren Makie Sriti att det inte är någon lyxtillvaro att driva fik i lugna Tallkrogen.

– Skulle vi inte ligga precis vid tunnelbanan skulle det nog bli svårt. Det skulle behöva byggas något mer här så att det blir ännu mer folk, sa han i en intervju i Mitt i Söderort i februari 2016.

”Svårt att ha kafé här”

Nu står det klart att fiket stänger – efter bara två år. När Mitt i Söderort når Makie Sriti på telefon förklarar han:

– Tallkrogen är Tallkrogen. Det är svårt att ha kaféverksamhet här. Det är lite rörelse mellan sju och nio på morgonen, sen är det dött fram till lunchen. Det kommer lite folk och fikar på eftermiddagen men det är inte tillräckligt för att man ska kunna leva på det – inte med den här nivån på verksamheten, säger Makie Sriti och förklarar att han har satsat mycket både på lokalen och innehållet.

Kommer bli tio gånger bättre än i Tallkrogen

Makie Sriti, kaféägare

Nu går flyttlasset till en lokal nära tunnelbanan i Aspudden.

Den är stor och fin och har ett bra läge. Där passerar folk hela tiden. Det kommer att bli tio gånger bättre än i Tallkrogen, säger han.

Mat – men inte kafé

Vad händer med lokalen på Tallkrogsvägen?

Enligt Makie Sriti är en ny aktör på väg in. Men eftersom det inte är helt klart vill han inte säga så mycket.

Det handlar om matutbud, så mycket kan jag säga. Inte kafé.

”Borde absolut finnas ett kafé”

Beskedet att Oya Café stänger togs emot med besvikelse i området. ”Ajdå! Tråkigt men kanske förståeligt …”, kommenterar Tallkrogenbon Fredrik Notini på Facebook.

– Det kanske skulle ha burit sig bättre i Gubbängen, där finns ju ändå ett lite större centrum. Här är det nästan bara villor. Men det borde absolut finnas ett kafé i Tallkrogen eller Gubbängen, säger han till Mitt i Söderort.