"Räddningstjänsten visste inte när vi kunde komma in igen", säger en boende. Foto: Arkiv

Får inte komma in i brandskadat bostadshus

Boende i den byggnad där en lägenhet eldhärjades i lördags har inte fått tillgång till sina lägenheter, utom när brandkåren varit på plats.

  • Publicerad 14:06, 30 okt 2017

Under lördagen eldhärjades en lägenhet på Slussbrovägen i Åkersberga. En lägenhet på markplan rökfylldes så pass mycket att röken spred sig till lägenheterna ovanför. Tre personer befann sig i lägenheten där branden uppstod och alla fördes till sjukhus med rökskador.

Ytterligare en person skadades när han var tvungen att hoppa från en balkong till en rökfylld lägenhet ovanför den eldhärjade bostaden. Personen fick föras till sjukhus med smärtor i rygg och ben.

Trapphuset rökskadat

Ante Andersson är en av grannarna i bostadshuset där lägenheten eldhärjades. Han var inte hemma när branden inträffade, men har inte kunnat komma in i sin lägenhet sedan branden i lördags.

– Jag är väldigt spänd på att se hur min lägenhet ser ut nu. Jag bor på våningsplanet ovanför lägenheten där det brann. De måste sanera hela trapphuset som var rökskadat. Det var helt kolsvart, säger Ante Andersson.

Han har heller inte fått besked om när han kan flytta in igen.

– Vi har fått höra att vi inte får tillgång till våra lägenheter förrän trapphuset är sanerat. Räddningstjänsten visste inte när vi kunde komma in igen, men förhoppningsvis i början av den här veckan.

Fått lösa tillfälligt boende

Flera av de boende kunde få med sig tillhörigheter när brandkåren var på plats i lördags, men var sedan tvungna att hitta ett tillfälligt boende.

– Alla har fått lösa det på sitt eget sätt, gissar jag. Det är jobbigt att inte ha några kläder, så jag har varit tvungen att köpa nya, säger Ante Andersson.