Fakta

Flygkraschen i Iran

176 personer dog när ett flygplan från Irans huvudstad kraschade på onsdagsmorgonen.

Det är oklart varför planet störstade kort efter start.

Ombord på planet fanns 17 personer bosatta i Sverige och 12 av dem var från Stockholmsområdet.

Alla ombord på planet omkom.

Totalt 12 stockholmare omkom i flygkraschen i Iran

Visa merVisa mindre

Familjen i Tullinge sörjer 20-åring som dog i flygkraschen

En ung man från Botkyrka finns bland de omkomna i flygkraschen i Iran. Han var ensamkommande och bodde under en tid hemma hos Dag Bohlin och hans familj. – Han hade ett otroligt fint sätt, säger han.

  • Publicerad 13:28, 10 jan 2020

Den unge mannen som är i 20-årsåldern kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn. Han var på väg tillbaka till Sverige efter att han varit på besök hos sin familj som han tappade bort under flykten mot Sverige.

Nu sörjer många Botkyrkabor en person som beskrivs som oerhört positiv och uppskattad. Tills i slutet av förra året bodde han hos en värdfamilj i Tullinge.

– Det var en otroligt ödmjuk och positiv kille. Vi hade aldrig några bekymmer med honom och han spred glädje runtomkring sig, berättar Dag Bohlin som tillsammans med sin fru Hélene haft den unge mannen boende hos sig.

”Förtvivlan”

Värdfamiljen var med på minnesstunden på onsdagskvällen. Här fanns också flera andra unga personer som kommit ensamma till Sverige.

– Han hade en stor vänkrets av både svenskar födda i Sverige och killar från Afghanistan. Han kunde lyfta dem från sina bekymmer. De var oerhört tagna och skrek ut sin förtvivlan, berättar Dag.

Kunde få gåvor

Den unge mannen hade fått jobb inom hemtjänsten i Tullinge. Även här var han oerhört uppskattad av både kollegor och de personer han hjälpte.

– Han hade ett otroligt fint sätt och kunde komma hem med mindre gåvor han fått av brukare. Och han var så omtyckt av personalen, berättar Dag Bohlin.