Linda Fidjeland på Frivilliga Familjehem är glad för bidraget från kommunen. Foto: Arkiv

Familjehem får kvarts miljon av kommunen

Frivilliga Familjehem får bidrag på 225 000 kronor av Upplands-Bro kommun. Pengarna kommer från regeringens kommunstöd och ska ge ensamkommande flyktingar tak över huvudet.

  • Publicerad 18:40, 11 jun 2018

Socialnämnden i Upplands-Bro kommun tog beslutet i slutet av maj. Pengarna ska gå till föreningen Frivilliga Familjehem, som arbetar med att ge flyktingar boende under asylprocessen.

– Det är jätteskönt att det här gick igenom. Vi riskerade annars ett glapp i vårt stöd under sommaren, säger Linda Fidjeland på Frivilliga Familjehem i Uppands-Bro.

Ska räcka fram till oktober

Pengarna är öronmärkta för ensamkommande ungdomar som är anvisade till kommunen, under perioden 1 juli till och med 30 september.

– Vi ska på ett möte med socialkontoret på onsdag och prata om vilka riktlinjer som ska gälla för medlen, säger Linda Fidjeland.

Ungdomar i behov av bostad

Hon berättar att det finns cirka 26 till 28 ungdomar i Upplands-Bro som varit i behov av bostad. 20 av dem får nu bidrag av föreningen.

– Alla har tak över huvudet, men alla boenden är inte optimala. Vissa delar rum med vänner veckovis, säger hon.

Pappan i den drabbade familjen: ”Vi hade polisskydd i tre månader”

18-åring åtalas för granatattacken i Bro. Det var i somras som en barnfamilj i Bro utsattes för livsfara då en handgranat kastades mot deras villa och detonerade på altanen. Nu väcker åklagaren åtal. För Mitt i berättar pappan i familjen om...fredag 15/1 15:34

Körigt för bärgaren när första halkan kom

När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36