Åtalspunkten grov våldtäkt mot barn kan ge upp till tio års fängelse. Foto: Åsa Sommarström

Familjefar åtalas för grov våldtäkt mot barn

En familjefar från Upplands Väsby åtalas nu för grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn. Förhandlingarna börjar i Attunda Tingsrätt den 23 januari och väntas ta tre dagar.

  • Publicerad 15:12, 17 jan 2017

Den misstänkte mannen åtalas för att under flera års tid ha genomfört sexuella handlingar mot två flickor under femton år. Enligt stämningsansökan ska mannen ha begått handlingarna med uppsåt.
– Jag tyckte att det fanns tillräcklig bevisning för att väcka åtal. Sedan får tingsrätten pröva bevisen. Jag tror att vi kan förvänta oss en fällande dom, säger kammaråklagare Martin Westling.

Bland bevisen finns bland annat förhör med den misstänkte mannen som har medgett delar av händelseförloppet. Bland bevisen finns också ett protokoll över telefontömning med surfhistorik till styrkande av att den misstänkte har ett sexuellt intresse för barn.

Yrkar på stängd rättegång

Åtalspunkten grov våldtäkt mot barn kan ge mellan fyra och tio års fängelse. Till det tillkommer två åtalspunkter om grovt sexuellt övergrepp på båda flickorna.

Martin Westling kommer att yrka på att rättegången ska hållas bakom stängda dörrar. Målsägandena, flickorna, företräds av biträdande jurist Josefina Säfwenberg som hälsar att hon inte vill ge några kommentarer över huvud taget om rättegången.

Mitt i söker den misstänkte mannens försvarare.