Familjebostäder: ”Ser ljusare ut varje dag”

–”Rinkebystråket är dött” säger en handlare till Mitt i. Familjebostäder ser en levande handelsgata. – Ett 20-tal verksamheter som är igång varje dag och med en omsättning som ser ljusare ut varje dag, säger Lars Björk på Familjebostäder.

  • Publicerad 17:43, 13 feb 2018

Lars Björk, Familjebostäders fastighetschef, har tagit del av handlarnas kritik men delar inte bilden. Han tycker Familjebostäder satsat stort på Rinkebystråket sett till dess storlek och påpekar att det handlar om ett samarbete mellan dem och handlarna.

– Klart att grundläggande problemet är för låg omsättning och för lite folk, men jag tycker inte vi har gjort för lite reklam, eller haft för få event. Vi har satsat stort.

– Inte heller helt ovanligt när man öppnar nya handelsplatser att vissa byts ut under första åren. Man kanske har fel utbud för den här platsen eller så. Då får man antingen tänka om eller bytas ut.

Är Rinkebystråket en ”levande handelsgata”?

– Ja det tycker jag. Finns ett 20-tal verksamheter som är igång varje dag och med en omsättning som ser ljusare ut varje dag. Sen önskar man alltid att det är mer folk, men de signaler vi får är att omsättningarna är på väg upp för merparten av våra handlare.

När är slutdatumet för hyresrabatten?

– Det är en överenskommelse vi har med varje enskild hyresgäst, och inget vi kommenterar i media.

Sex månader är det vi hört från flera?

– Om du hört det från vissa handlare så stämmer det säkert för vissa handlare, men som sagt är det inget vi kommenterar i media.

Kommer det gå att få förlängd hyresrabatt?

– Det är inte vår avsikt att förlänga. Hyresrabatt är lite som konstgjord andning och så kan man inte hålla på i något längre perspektiv. Det är ett bra verktyg en kort period men behövs det i flera år är det något fel på konceptet eller verksamheten som drivs där. Grundproblemet är inte hyran, utan handlarnas omsättning.