Salladsbar Strand heter nytillskottet i Hornsberg, närmare bestämt på Lindhagensgatan 137 där cykelkaféet Lilla Le Mond tidigare låg. Men någon nykomling i området är inte Ahmed Zammar som berättar att han tidigare har jobbat fyra år på restaurang Çok på Hornsbergs strand.

– Jag känner folk här och har bra kontakt med kunderna. Jag känner mig hemma och trygg här. Alla som jag har mött har varit trevliga, säger Ahmed och berättar att han drev två restauranger i Syrien innan familjen kom till Sverige.

Görs direkt

Det blir fokus på sallader som kan anpassas efter önskemål, något som familjen upplever saknas i området.

– Det säljs mycket färdiga sallader men inte så många fixar en färsk sallad som görs direkt. Här kan man anpassa efter vad man vill ha, säger Abdul, en av sönerna.

Även wraps, färskpressad juice och smoothies finns på menyn där mycket är vegetariskt eller veganskt enligt familjen. Dessutom är planen även att servera olika rätter från Mellanöstern.

– Vi kommer exempelvis att ha libanesiska smårätter. Min pappa är proffs på det, säger Abdul.

– Vi ska ha en veckans rätt, från Syrien, Libanon, Turkiet... internationell mat varje vecka. Sedan ska min fru även baka kakor, säger Ahmed.