Ett gratis blomhotell öppnar på Fältöversten. Foto: Mostphotos

Fältöversten fixar gratis blomvakt i sommar

Ett gratis hotell för plantor öppnar i Fältöversten. – Det finns olika rumstorlekar för allt från småplantor till större växter, säger Marcus Hallberg på Fältan.

  • Publicerad 13:43, 11 jun 2018

Ja, det är faktiskt på riktigt – köpcentrumet håller just nu på att bygga upp ett växthus med 50 ”hotellrum” för blommor och andra växter.

– De som bor och rör sig i kvarteret kan lämna sina växter och få dem omhändertagna, säger Marcus Hallberg, presskontakt på Fältöversten.

Två vattnare sökes

Hôtel Flora kallar Fältan växthuset, och just nu håller man på att rekrytera två personer som ska vattna hotellgästerna och ge dem näring.

Vad kostar ett rum?

– Det är gratis och först till kvarn. Före 27:e juni kan man lämna in sina växter och det finns olika rumstorlekar för allt från småplantor till större växter, säger Marcus Hallberg

Finns det efterfrågan för det här eller är det ett pr-trick?

– Vi tror det finns efterfrågan. Vi provar det i år och se om folk gillar det och då kan vi tänka oss att göra det igen, säger Marcus Hallberg

Redan nu har 48 blommor bokat rum, så det gäller att hugga snabbt. Växthuset/hotellet kommer stå i Fältan fram till i augusti.