Foto: Mostphotos

Falskt VMA om förorenat vatten

Det cirkulerar just nu ett Viktigt meddelande till allmänheten (VMA) om att det kommunala dricksvattnet i Enköping är förorenat. Meddelandet är falskt.

  • Publicerad 15:36, 1 jul 2021

I det falska meddelandet står det att stora delar av dricksvattnet i Enköpings kommun är förorenat och bör kokas före förtäring, dessa uppgifter stämmer inte, skriver Enköpings kommun på sin hemsida.

"Meddelandet ser ut att komma från SOS Alarm men även detta är falskt. Vi har pratat med SOS Alarm och de har inte skickat ut ett sånt VMA."

Om ett riktigt VMA skulle ha gått ut som rör Enköpings kommun så skulle kommunen även ha publicerat uppgifterna om detta på kommunens webbplats, det går även att vända sig till Kontaktcenter för att få uppgifterna bekräftade.

Personal tafsade på boendet

Nyheter Anställda på ett LSS-boende i Enköping beskrivs som gränslösa av andra medarbetare, och ska ha krupit ner i samma säng som vårdtagaren. Även tafsningar och nedbrottningar ska ha förekommit.fredag 23/7 13:43

Musikalisk motorist inför rätta

Nyheter En 21-årig man får 1 000 kronor i böter för förargelseväckande beteende. Mannen har fört oljud genom att i fordon spela hög och störande musik.Det hände den 11 juli 2021 på Fjärdhundragatan i...fredag 23/7 12:53