På två platser i Bro placerades falska affischer ut. Dessa togs ner under måndagen den 3 maj. Foto: Kerstin Ahlin

Falska S-affischer sattes upp i Bro

Under valborgshelgen har Socialdemokraterna i Upplands-Bro utsatts för sabotage uppger oppositionsrådet Camilla Janson. Detta i form av två stycken falska affischer, där den påstådda avsändaren varit Socialdemokraterna satt upp i Bro. Partiet har nu polisanmält det inträffade.

  • Publicerad 09:26, 5 maj 2021

Oppositionsrådet Camilla Janson (S) skriver i ett inlägg på sin Facebook att partiet utsatts för sabotage. Detta i form av att falska affischer, med Socialdemokraterna som påstådd avsändare, satts upp i Bro under valborgshelgen.

Camilla Janson uppger att det hela är polisanmält och skriver: ”Men för tydlighetens skull: Dessa budskap står ej Socialdemokraterna bakom!”.

I ett mejl till Mitt i utvecklar Janson varför det inträffade kan ha skett just nu:

”Svårt att veta men en förklaring kan vara att det just nu snurrar falska påstående om att att S vill införa fastighetsskatt, vilket jag svarat på: Svaret från S är att det finns inga sådana förslag från vare sig Socialdemokraterna i riksdagen eller från Sveriges regering.”

Striden om gräddhyllan i Kungsängen

Bygget av Svartviks Strand kommer allt närmare. Planerna för ett nytt bostadsområde vid Svartviken i Kungsängen har varit en långdragen process av överklaganden i olika instanser. Mark- och miljööverdomstolen river nu upp tidigare instans beslut...måndag 14/6 14:32

Antalet covidfall fortsätter minska i Upplands-Bro

Drygt 10 000 Upplands-Brobor har fått första sprutan. Antalet konstaterade fall av covid-19 i Upplands-Bro fortsätter minska. Siffrorna kan dock ha påverkats av ett intrångsförsök i Folkhälsomyndighetens databas.fredag 11/6 15:38