Det var i förra veckan som polisen slog till mot minst sex adresser i Stockholmsområdet, avslöjar Aftonbladet. Utöver det har företaget erbjudit covidintyg på ett 20-tal kliniker runt om i landet.

För knappt 1 500 kronor erbjöd Doktorgruppen pcr-tester och reseintyg på en mottagning i Väsby Centrum. Svar utlovades inom sex timmar.

Enligt uppgifter i flera medier ska testerna inte ha skickats för analys, medan de provtagna meddelats negativt resultat. Även reseintyg med negativt resultat ska ha utfärdats.

https://www.mitti.se/nyheter/vardcentrals-vd-jagas-for-falska-pcr-tester/repufu!CzsuXxxGudj@oVD5f0AVow/

Det är dock oklart hur många som betalat för och tagit testerna i Väsby Centrum och hur många som därmed blivit lurade.

– En av de mottagningar som Doktorgruppen har haft runt om i Sverige låg i Väsby Centrum där de har haft öppet sedan mars i år. Lokalen är nu stängd och ingen verksamhet pågår där, säger Carl Strufve, Nordenchef på Grosvenor Europe som äger Väsby Centrum.

– Vi genomför givetvis noggranna kontroller av alla våra hyresgäster innan vi tecknar avtal. Vad gäller det aktuella fallet är det väldigt tråkigt om det är så att människor har drabbats negativt. Alla andra frågor måste vi hänvisa till polisen som utreder ärendet, då vi inte vet mer än vad som har stått i tidningarna.

Någon som reagerat kraftigt på uppgifterna om falska pcr-tester och covidintyg i Väsby är oppositionsråd Mathias Bohman (S).

– Det är ynkligt gjort att lura människor på pengar och att äventyra människors liv och hälsa. Om uppgifterna stämmer ska personerna bakom detta givetvis åtalas, straffas och betala tillbaka pengarna till Väsbyborna.

Mitt i har utan framgång sökt vårdcentrals-vd:n, som tros vara huvudmannen bakom de misstänkta blufftesterna.