Malmparken är stängd i sommar och flera av träden har huggits ned. Foto: Melina Reid

Fällda träd ska skapa trygghet i Malmparken

Arbetet med att ta fram en aktivitetspark i Tureberg är på gång. Men flera boende har reagerat på fällningen av träden i Malmparken.

  • Publicerad 12:43, 19 jun 2018

Malmparken ska få sig ett ansiktslyft. Kommunen har arbetat fram ett förslag på att omvandla parken till en aktivitetspark med beachvolleyplan, soldäck och grillplatser.

Men när arbetet nu har kommit igång är det flera Turebergsbor som hört av sig, både till kommunen och Mitt i Sollentuna.

Något som flera personer reagerat på är att de gamla träden fälls.

– Jag är orolig för både bin och småfåglar existens. De flyger inte så långt för att hitta mat. Det finns inga orörda grönytor runtom, det närmsta är Järvafältet, säger Lena Fagerroth som är en av läsarna som har hört av sig till Mitt i.

Ola Larsson som är projektledare på kommunen för parkens omvandling menar att det har varit oundvikligt att fälla träden för parkens omvandling. Anledningarna till att träden fälls är för att öka framkomligheten för maskiner under arbetet, förbättra känslan av trygghet genom att öppna uppytorna samt att en del äldre träd var i dåligt skick.

– Vi har tagit fram gestaltningen utifrån de önskemål som framkommit i medborgardialogen. För att parken ska kunna invigas nästa sommar behövde vi påbörja arbetet nu.

Har kommunen beaktat att träden tas ner under en årstid när fåglar och bin lever av blommor och blad?

– Det förutsätter jag att vi har, sådant ska vara med i beräkningarna.

Av de synpunkter som kommunen har fått in är den vanligaste medborgare som reagerat på att parken är helt avstängd under sommarlov och semestertider.

– Jag vet att det är känsligt för många att parken stängs av under sommaren men det var nödvändigt för att arbetet skulle kunna genomföras.

Så här ska Malmparken se ut efter ombyggnationen. Foto: Sollentuna kommun

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här körs tusentals coronatester ut till stockholmarna

Nyheter Varje morgon köar taxibilar på det gamla mässområdet i Tureberg Varje vardagsmorgon rullar omkring 1 000 taxibilar in på det gamla mässområdet i Tureberg. En efter en glider de fram till en liten ”byggfutt”, drar ner rutan, och får en låda med hemtester och...onsdag 2/12 5:30

Tonårsföräldrar kraftsamlar för ökad trygghet

Nyheter "Alla är jättemåna om att vi ska få igång något nu" Förra veckans digitala möte om vad som kan göras i Sollentuna för att minska ungdomsvåld och otrygghet blev lyckat. Och det mynnade ut i att åtta lokala grupper ska bildas och peka på fem kortsiktiga...tisdag 1/12 15:15

Åtal: Skickade 800 kränkande sms till kvinna

Nyheter Mannen ska även ha dykt upp på hennes jobb och bytt lås i hennes lägenhet. En man i 30-årsåldern åtalas för bland annat fyra fall av ofredande, skadegörelse och egenmäktigt förfarande riktat mot en kvinna i Rotebro.tisdag 1/12 11:10