Faiza Rebandi försöker få fart på politiker, organisationer och föräldrar. Foto: Läsarbild Pressbild + Mitt i

Faiza vill engagera föräldrar i att stoppa våldet

Faiza Rebandi startar ett upprop om hjälp till unga efter dödsskjutningen i Hallonbergen. – Det spelar ingen roll vems barn som drabbas. Alla barn är mina barn. Alla barn är Sveriges framtid. Vi måste rädda dem innan det är för sent, säger hon.

  • Publicerad 14:01, 14 nov 2018

Faiza Rebandi, har jobbat med frivilligorganisationen Verdandi i 20 år, nattvandrar och kandiderade även för Socialdemokraterna i valet.

Efter måndagens dödsskjutning i Hallonbergen skickar hon nu ut en uppmaning om hjälp till ungdomar för att hindra dem från att hamna snett.

– När något sådant här händer mår alla dåligt. Vi måste göra allt för att våra ungdomar ska må och ha det bra, annars blir det bara värre. Det behöver inte kosta en massa pengar mest bara energi och tid. Kommunen gör för lite i dag, säger hon.

”Alla barn är mina”

– Det spelar ingen roll vems barn som drabbas. Alla barn är mina barn. Alla barn är Sveriges framtid. Vi måste rädda dem innan det är för sent.

Det är inte första gången hon försöker få fart på politiker, organisationer och föräldrar. Även efter andra tragiska händelser i kommunen har hon försökt starta engagemang kring ungdomarna i kommunen.

De ska inte behöva känna sig utanför och isolerade

Faiza Rebandi

– Vi är många föreningar och aktörer som försöker hjälpa. Vi kan inte bara fråga oss varför det här händer. Vi måste samlas och lyssna på varandra och dra i gång ett stort gemensamt uppdrag om att förebygga det elände som händer i kommunen och Hallonbergen. Om vi väl sätter igång så kommer barnen att säga ”det finns någon som bryr sig om oss”, de ska inte behöva känna sig utanför och isolerade.

Kan ordna möte

Faiza Rebandi, tycker att man för att få chans att lyssna på kommunens ungdomar, skulle kunna bjuda dem på bio, bowling eller något annat och samtidigt bjuda in personer som de lyssnar till.

– Ordna en föreläsning, bjud in imamer, präster, polisen, högt uppsatta politiker – personer som folk verkligen lyssnar på.

Hon själv och Verdandi kan vara med och samordna ett sådant möte säger hon.

– En hand som klappar hörs dåligt, det behövs flera. Vi behöver vara fler som går ihop, säger hon.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Sundbyberg bäst på att bygga hyresrätter

Nyheter Men bara en tredjedel av det som byggs går att hyra Sundbyberg är den kommun där det byggs flest hyresrätter per invånare i hela Sverige.tisdag 26/1 11:14