Facebook hjälpte katten Harry hem

Vasastadskatten Harry var borta i nära två månader innan hon till slut hittade hem – via Facebook.

  • Publicerad 15:41, 18 aug 2014

Kanske var det ett öppet fönster och en klättervänlig byggställning utanför som lockade den då åtta månader gamla katthonan Harry att bege sig ut från sitt hem i Vasastan.

Harry försvann i början av juni. Men vad hon hade för sig fram till mitten av juli då hon hittades mager och eländig på Hägernäsbadet i Täby är det ingen som vet.

– Antingen gick hon eller så finns en tredje part inblandad. Det är ju många bilar på vägen mellan Vasastan och Hägernäs, säger Harrys ägare Sebastian Hällberg.

På Hägernäsbadet fick Harry upp ögonen för Sussie Palm.

– Hon skrek och skrek och följde efter oss. Hon var mager och tovig och det var varmt ute. Vi kunde inte bara lämna henne där, säger Sussie Palm.

Men Sussie är allergisk mot katter och katthemmet Solgläntan var fullt.

Alltså fick lilla Harry bo hos Sussies mamma, konstnären Anita Prag i Vallentuna. Hur de skulle hitta kattens hem var dock en gåta eftersom hon saknade både chipmärkning och örontatuering.

Det var först när Sussie började titta runt på Facebook som det tog fart. Bara på ett par dagar fick de kontakt med Sebastian Hällberg som körde direkt ut till Anita Prag för att hämta hem Harry.

– Sociala medier är helt fantastiskt, vi hade börjat tappa hoppet. Det är sympatiskt att det finns så snälla människor, säger han.

Skicka dina sommarbilder till oss

Vasastan Sommaren är väl inte riktigt slut än, men vi tänkte ändå börja sammanfatta de magiskt heta månaderna i maj, juni, juli och augusti. Det vill vi göra med hjälp av er läsare i stadsdelen! Mejla in era bästa sommarbilder ni tagit på Norrmalm under årets sommar.

Motivet kan vara vad som helst: en solnedgång, en kväll på en uteservering, en dag vid vattnet, eller ett skönt balkonghäng till exempel – låt fantasin flöda fritt. Märk mejlet med ”sommarbilder” och skicka det till vasastan@mitti.se

Det är sympatiskt att det finns så snälla människor.

FI:s valstuga på sergels torg sparkades sönder

City Natten till förra torsdagen sparkade någon in väggen till Feministiskt initiativs valstuga på Sergels torg.

– En vägg är förstörd och de hade dragit ut det material som vi hade där. Inget är stulet utan det rör sig om ren skadegörelse och vi har gjort en polisanmälan, sägerZandra Bergman, pressansvarig för FI.

Även inför EU-valet blev Fi:s valstuga i Malmö vandaliserad.

– Vi hade hellre lagt de här utgifterna på annat, men det kommer inte att påverka vår valkampanj, säger Zandra Bergman.