Foto: Kent Lundqvist

Fabians semlor – femte bäst i nedlagd tävling

Fabian Flinks brödbod har Sveriges femte bästa semla enlig Arlas årliga tävling som i år ställdes in i förtid. – Jag känner en stor stolthet för våra semlor, säger bagaren Fabian Flink.

  • Publicerad 09:31, 15 feb 2021

Varje år röstas Sveriges bästa semla fram i en tävling som Arla anordnar. Fabian Flink brödbod låg på en femteplats innan Arla plötsligt valde att ställa in tävlingen i förtid. Anledningen lär ha varit att en vegansk semla var nära att ta hem segern.

Trots att tävlingen avbröts känner Fabian Flink en stor tacksamhet.

– Vi tycker det är väldigt roligt, och det roligaste med det är att det är våra kunder som röstar, berömmet är alltid mer värt då. Jag känner en stor stolthet för våra semlor, säger han.

Att den gräddiga bullen leder till diskussion är inte ovanligt. Det vet inte minst Fabian Flink själv. Hans brödbod börjar sälja semlor redan i mellandagarna, och semmelsäsongen varar ända fram till påska.

– Det finns de som är väldigt traditionella som bara äter en semla om året. För vissa är det en väldigt laddad fråga att man kan köpa semlor under så lång tid, men för branschen är det en kommersiellt viktig produkt, säger Fabian Flink.

På bageriet förbereder man sig som vanligt för en intensiv fettisdag. Runt 2 500 semlor brukar gå åt på tisdag, men ibland hinner de inte med trycket från alla semmelsugna enköpingsbor. Förra året tog semlorna slut innan bageriet stängde.

– Det är svårt att beräkna exakt hur många som kommer gå åt, och vi gör ju semlorna på löpande band. Det blir väldigt intensivt när man står och bakar semlor hela dagen, till slut så ser man ju semlor var man än tittar, säger Fabian Flink.

Tidigare mordförsöksmisstänkt kvinna frias

Nyheter Den unga kvinna som suttit häktad för mordförsök sedan i mitten av januari har släppts på fri fot.fredag 26/2 14:01

Stöld för 400.000 i Fjärdhundra

Nyheter Polisen misstänker att en internationell liga slagit till i Fjärdhundra. Utrustning värd 400.000 kronor har stulits ur en grävmaskin. Polisen vädjar om att få in vittnesuppgifter.fredag 26/2 13:44