Kahlinska. Förra året beviljades och utbetalades ett stöd på 26 000 kronor. I år är det lite högre. Foto: Mostphotos

Få söker pengar från stödfond för behövande

Danderydsbor i behov av ekonomiskt stöd uppmanas att söka bidrag från fond: ”Det måste finnas fler som kan ta del av det här bidraget. Det finns pengar”, säger Hanna Bocander (M).

  • Publicerad 08:30, 28 okt 2020

Efter ett ekonomiskt fördelaktigt år för den anrika Kahlinska fonden uppmanas fler Danderydsbor att söka bidrag innan sista ansökningsdagen i november.

Enligt Hanna Bocander, som är ordförande i fonden, har det varit få som sökt bidrag från fonden. Samtidigt så var räkenskapsåret för 2019 ett av de bästa på länge, och av de anledningarna finns det en större pott med pengar.

– Jag tror att vi har 50 till 60 tusen kvar det här året, som ska delas ut, säger hon.

– Det måste finnas fler som kan ta del av det här bidraget. Det finns pengar och det hade varit kul att kunna dela ut det innan jul.

Kahlinska fonden instiftades 1976 efter Danderydsbon Karin Kahlins testamente. Fonden förvaltas av Danderyds kommun och Danderyds församling.

Varje år delas pengar ut i stödbidrag till Danderydsbor som har det knapert i kassan. Sista ansökningsdagen till stödbidrag för 2020 är 15 november.

"Det är inga lottovinster"

Hanna Bocander berättar ansökningarna kan gälla det mesta.

– Det kan vara en ensamstående mamma som behöver något, en person med en funktionsnedsättning som behöver ett tillskott för en resa, en ung vuxen som bor hemma, eller ensamkommande, som inte har råd med en dator som kan söka, säger hon.

– Det är inga lottovinster eller stora pengar. Vi vill få in fler ansökningar, och då får man skriva en bra motivering. Det kan vara att man vill ha ett gymkort eller någon ny idrottsutrustning.

Söka stöd

Mer information om att söka stöd från Kahlinska fonden fås genom Danderyds kommun.