Få koll på Upplands-Bro med nya turistbussen

Det var kommunens näringslivschef som kom på att både Upplands-Bro och hemester är toppen. Saken var biff. Till hösten starar guidade bussturer för den som vill uppleva lokala pärlor.

  • Publicerad 14:25, 9 aug 2018

Staycation, eller hemester, har de senare åren blivit ett allt vanligare begrepp. Alltså att semestra på hemmaplan.

Nu har Upplands-Bro kommun beslutat att haka på trenden och startar till hösten guidade bussturer för nyfikna kommuninvånare som vill turista på nära håll.

Enligt näringslivschef Nina Rönnberg ska turerna ge invånarna chansen att upptäcka nya saker i hemkommunen.

– Den här idén kom till mig precis innan semestrarna. Jag började rannsaka mig själv. Hur mycket kan jag egentligen om min hemkommun? Det är så lätt att man till exempel tar med sina gäster till Stockholm City istället för att visa saker här, säger hon.

Snabba beslut

Genom att ge invånarna möjligheten att upptäcka pärlor i den egna kommunen finns också tanken att det skulle kunna skapa en slags ambassadörer som på sikt  kanske kan locka fler turister.

Från tanke till färdiga turer på bara någon vecka. inte så kommunlikt kanske, säger Nina Rönnberg, men ibland är det bra att handla.

Den snabba beslutsgången har dock gjort att det inte riktigt är klart med rullstolsanpassade bussar, vilket de fått kritik för i sociala medier. Men det är på gång, berättar Nina Rönnberg.

– En vanlig buss kan inte ta de stora rullstolarna, så vi ska i dagarna få besked från de aktörer vi kontaktat. Men jag är helt säker på att det löser sig, säger hon.

Vi är ju stolta över vår kommun

Nina Rönnberg

Turerna är en blandning av sevärdheter som fornhistoriska platser, och Upplands-Bros näringsliv.

– Om det går som vi tänkt kommer vi förhoppningsvis göra fler turer med fler aktörer, berättar Nina Rönnberg.

Turerna är även öppna för de som inte bor i kommunen, men riktar sig i första hand till boende i Upplands-Bro.

– Det finns ju så mycket att visa här, och vi är ju stolta över vår kommun, säger Nina Rönnberg.

 

 

Nattarbete på Granhammarsvägen

Kortare stopp då farthinder asfalteras. Under kommande natt, det vill säga natten mot torsdag, så kommer asfaltering av farthinder att ske på Granhammarsvägen. Det här kommer att medföra kortare stopp i trafiken.onsdag 20/1 14:45

Hennes saknad blev till skrivcafé

Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33