Foto: Mostphotos

Extra polisinsats mot vandalisering

Inställda bussar. Smällare mot poliser. Polisen gör nu en extra insats i Norsborg på grund av vandalisering.

  • Publicerad 17:29, 20 jul 2016

Polisen arbetar nu med extra personal i Norsborg och samarbetar med kommun och nattvandrare för att få bukt med vandaliseringen i området. Natten till tisdagen kastade några personer sten mot bussar så pass att busstrafiken fick ställas in, enligt uppgifter från polisen. Personerna har också saboterat belysning och kastat smällare, så kallade ”Bangers”, vid en polisbil där det satt två poliser. Ingen har ännu gripits.

– Vi har en extra polisresurs som jobbar riktat sedan i går kväll och så fortsätter vi så länge som det behövs. Igår kväll samarbetade vi med det vi kallar ”de goda krafterna” som är externa aktörer i form av kommun och nattvandrare. Vi körde hela kvällen och natten i Norsborg, säger Roger Kämpe, koordinator på polisen i Botkyrka. Han menar att bakgrunden till vandalisering generellt kan ligga i personers attityd.

– Att man ibland, periodvis har en avig attityd mot samhället och Botkyrka är inget nytt, men det är ett fåtal som har det.

Vilka rör det sig om?

– Det kan vara olika, ofta rör det sig om kriminella unga i åldrarna 15-25 år.

Nu vill polisen att allmänheten ska känna sig tryggare och har tillsatt fler poliser i området.

– När det inte fungerar så agerar vi snabbt och offensivt och försöker se till att det blir tryggt. Vi sätter in fler poliser och samarbetar med andra aktörer. Målet är att det ska vara en trygg och lugn miljö, säger Roger Kämpe.