Preppar. Stadsdelsnämndens ordförande Andrea Hedin (M) har ställt in alla julbesök på verksamheterna i år på grund av pandemin.

Extra mat och mys för ensamma äldre

Mat, pynt och massor av underhållning. Inför julhelgerna satsade Östermalms stadsdelsnämnd extra på att sätta lite guldkant för äldre och boende på stadsdelens verksamheter.

  • Publicerad 11:52, 17 dec 2020

Julen och högtiderna däromkring kan vara en extra svår tid för människor som är ensamma. Därför satsar stadsdelsförvaltningen på Östermalm lite extra på stadsdelens äldreboenden, hemtjänst och verksamheter inom LSS och socialpsykiatrin.

Syftet är att motverka ensamhet och psykisk ohälsa

Upplägget, som planerades tidigare i höst, fick corona-anpassas. På programmet fanns allt från bakning av pepparkakshus till tomtar och lucior, och musik via Skype eller bakom plexiglas.

– Jag är glad att vi på Östermalm har möjlighet att prioritera de personer som är extra ensamma och utsatta ett år som detta och erbjuda olika alternativ för att minska ensamheten, skriver stadsdelsnämndens ordförande Andrea Hedin (M) i ett mejl till Mitt i.

Så satsar staden till jul

Extra pynt och pyssel Inköp av pepparkakshus och bakning kommer tillsammans med de boende Underhållning på plats bakom plexiglas och musikunderhållning via Skype Luciatåg och på tomte på julafton Nobeltema med lite festlig mat

Källa: Östermalms stadsdelsförvaltning