Vid tretiden natten till söndagen kom det samtal till polisen om att det hörts smällar eller skott i centrala Upplands Väsby.

– Det visade sig vara en detonation i ett trapphus i ett flerfamiljshus. Det blev vissa materiella skador, men jag har i nuläget ingen information om vad som skadats, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Bombtekniker kallades in och en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd.Polisen fanns på plats under söndagen för att försöka ta reda på vad som hänt samt svara på frågor från allmänheten.

Ingen person skadades vid detonationen.

Explosion i Rotebro

Natten till måndagen inträffade även en explosion i ett flerfamiljshus i Rotebro. Där skadades en kvinna, som fördes till sjukhus med skador i benen.

https://www.mitti.se/nyheter/en-skadad-vid-explosion-i-rotebro/repuit!aNjPtVX30xunpNZygEEVoQ/

I Vallentuna utsattes en villa i centrala Vallentuna natten till måndagen för beskjutning – den andra på kort tid i samma område.

Finns det något samband mellan händelserna i Upplands Väsby, Rotebro och Vallentuna?

– Det är något vi tittar på i allra högsta grad. Just nu är det dock för tidigt att uttala sig om något samband, säger Ola Österling.

Det finns i nuläget ingen frihetsberövad efter något av de nämnda, misstänkta brotten.

– Det finns flera händelser som kan ha samband med det som hänt i helgen. Det finns andra vapenbrott som man tittar över i både Upplands Väsby och Sollentuna, samt i regionens norra delar, säger Ola Österling.

Artikeln har uppdaterats.