Polisen spärrade av utanför lägenhetsbyggnaden i Stora Ursvik. Foto: Elin Angvarsson

Explosion i lägenhetshus i Sundbyberg: ”En sprängladdning”

Grannarna i ett lägenhetshus i Stora Ursvik i Sundbyberg vaknade av en kraftig smäll under natten till torsdag. enligt polisen är det någon form av sprängladdning som gått av på en loftgång i fastigheten. Ingen ska ha kommit till skada.

  • Publicerad 07:24, 14 nov 2019

Larmet kom in efter klockan 2, natten till torsdag.

Flera grannar i en lägenhetsbyggnad i Stora Ursvik i Sundbyberg ringde polisen och berättade att de vaknat av en kraftig smäll.

Väl på plats kunde polisens nationella bombgrupp konstatera att en detonation skett på en loftgång i fastigheten och de hittade även en sprängladdning.

Ingen av grannarna har behövt evakueras och inga personskador är rapporterade. Enligt polisen ska byggnaden inte heller skadats nämnvärt.

– En utredning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd och nu får vi försöka ta reda på vem den här laddningen kan ha varit riktad mot och vem som ställt den där, säger Ola Österling, talesperson vid Stockholmspolisen.

Polisavspärrningarna på plats. Foto: Elin Angvarsson.

Avspärrat på morgonen

Enligt preliminära uppgifter rör det sig om ett fyravåningshus och smällen ska ha skett i loftgången på den tredje våningen.

Området kring lägenheten är fortfarande avspärrad på torsdagsmorgonen medan polisen färdigställer den tekniska undersökningen och pratar med grannarna.

Ingen är gripen i ärendet.

Lägenhetsbyggnaden där explosionen skedde. Foto: Elin Angvarsson.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kvinnojouren befarar anstormning när restriktionerna lättar

Nyheter Få har sökt hjälp hos kvinnojouren under pandemin Fem kvinnor har mördats på tre veckor i Sverige. Hos kvinnojouren i Sundbyberg har det varit oroväckande få som har sökt stöd under pandemin. "När restriktionerna minskar väntar vi oss att fler...söndag 9/5 5:15

”Sådant här ska inte kunna ske igen”

Nyheter Anledning att ifrågasätta om staden tagit tillräckligt arbetsgivaransvar Kommunalrådet Johan Storåkers beklagar att inte tillräckligt har gjorts i Rissne och säger att mycket tyder på att staden har brustit i sitt ansvar som arbetsgivare.lördag 8/5 15:15

Personalen larmade om fritidsgården i många år

Nyheter Ungdomar och personal fick ha på sig ytterkläderna inomhus Trots att personalen larmade om problemen under många år blev inte arbetsmiljön bättre på Hundra74:an. " Jag undrar om de hade velat sätta sina egna barn i lokalerna", säger Yerusaliem Tesfai som...lördag 8/5 15:15