En port i ett flerfamiljshus i Sollentuna exploderade i natt. Under morgonen var huset fortfarande avspärrat. Foto: Tomas Stark

Explosion i flerfamiljshus – ”Trodde det var en jordbävning”

I natt detonerade en bomb i ett nybyggt flerfamiljshus i Edsberg. Polisen hittade rester av sprängladdningen utanför en port. – Jag trodde det var en jordbävning, berättar en granne.

  • Publicerad 07:35, 26 nov 2019

Vid 01-tiden under natten till tisdagen fick polisen flera samtal om en explosion i ett nybyggt flerfamiljshus på Frestavägen i Edsberg.

Både polis och bombtekniker tog sig snabbt ut till Sollentuna och hittade rester av en sprängladdning utanför en port på baksidan av huset.

– Några rutor ska ha krossats men det ska aldrig ha varit någon fara för personerna som bor i huset, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Ingen misstänkt

Huset på Frestavägen är helt nybyggt och än har inte alla grannar flyttat in.

– Jag skulle precis somna när det smällde. Det lät jättehögt, jag trodde det var en jordbävning, berättar en man som flyttade in i porten där bomben detonerade så sent som igår.

När Mitt i når mannen är han på jobbet och har inte fått någon mer information om händelsen.

– Folk var rädda.

De som bor i huset har inte behövt lämna sina lägenheter. Polisen har inlett en utredning om allmänfarlig ödeläggelse och i nuläget finns inga misstänkta.

– Huset är avspärrat och under morgonen kommer vi att göra en teknisk undersökning, säger Ola Österling.

 

 

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Möte i kväll om våld och otrygghet efter brutalt rån i söndags

Nyheter Tonårspojke misshandlades helt oprovocerat vid 18-tiden i Rotebro En tonårspojke blev rånad och misshandlad av två killar i Rotebro vid 18-tiden i söndags. Pojkens pappa blev frustrerad och skrev ett inlägg på Facebook. Det ledde till ett digitalt möte om...torsdag 26/11 18:32

Trenden bruten – färre nya coronasmittade än veckan innan

Nyheter Nya siffror från Folkhälsomyndigheten i dag Under vecka 43–46, fyra veckor i rad, ökade antalet nya coronasmittade i Sollentuna. Men nu har kurvan vänt, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror som presenterades i dag. Under vecka 47...torsdag 26/11 15:42

Krock på E4 när polisen jagade vinglande bil

Nyheter Föraren greps misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och grovt drograttfylleri med mera I förmiddags körde en polispatrull efter en bil som framfördes vingligt på E4 Söderut i Sollentuna. Det slutade med att den förföljda bilen krockade in i två andra fordon.torsdag 26/11 14:00