Sub surfers ska ta fram ett förslag på en skejtpark i Björklunds hage. Västerortsbon Askia Linder är en av initiativtagarna. Foto: Mikael Andersson

Experter ska fixa ny skejtpark i Bromma

En ny skejtpark i Björklunds hage som passar nybörjare. Det kan bli verklighet redan nästan år. "Det finns ett stort behov", säger parkingejör Åsa Otterklint.

  • Publicerad 16:31, 29 aug 2016

Det finns en del ungdomar i Bromma som uttryckt att det finns intresse för skateboardanläggning och då ska de också få vara med och bestämma hur det ska se ut så att det blir kul för dem som ska åka där.

Björklunds hage kan omvandlas till en park med ännu bättre skejtmöjligheter än idag. Det är skejtföreningen Sub surfers Västerort som uppmärksammat efterfrågan på skejtparker i Bromma och tagit kontakt med stadsdelen.

– I Björklunds hage finns redan en ramp för lite mer avancerade åkare och en asfaltsyta som skulle kunna utnyttjas bättre. Det finns lite spridda kickbikeytor men de håller ingen vidare kvalitet och är till och med något man skulle kunna skada sig på, säger Askia Linder, en av initiativtagarna till Sub surfers Västerort.

"Bra med experthjälp"

Och på Bromma stadsdelsförvaltning är man positiv.

– Det blir inget jättestort utan mer som en övningspark. Det finns ett stort behov av det vad jag förstår. Vi har en del ramper i Bromma men de är rätt stora och de som är nybörjare kan inte nyttja dem till fullo. Då är det bra med experthjälp från Sub surfers eftersom de vet hur skejtparker bör se ut, säger Åsa Otterklint, parkingenjör på Bromma stadsdelsförvaltning.

Ska funka för skateboard och kickbike

Nu ska Sub surfers ta fram ett förslag. Att bygga små hinder för olika tricks ligger närmast till hands.

– Man kan ju åka skateboard bara på asfalt men om man vill öva på lite mer "street" så behöver man lite mer saker att åka på och de här sakerna fungerar lika bra för skateboard som för kickbike, säger Askia Linder.

Föreningen vill gärna ha synpunkter från boende.

– Det finns en del ungdomar i Bromma som uttryckt att det finns intresse för skateboardanläggning och då ska de också få vara med och bestämma hur det ska se ut så att det blir kul för dem som ska åka där, säger Askia Linder.

Kan bli av nästa säsong

Om saker rullar på dröjer inte parken alltför länge.

– När vi får ett förslag och det blir ett prisläge som ser bra ut så finns det möjlighet att man eventuellt kan göra detta till nästa säsong, säger Åsa Otterklint.

Letar i hela Bromma

"Vi tittar på ytor för skejtmöjligheter i hela Bromma. I Annedal har vi fått önskemål och det är kul för då känner vi att det finns behov att tillfredsställa", säger Åsa Otterklint men poängterar att skejtpark i till exempel Annedal är något som ännu bara är på idéstadiet.

Vill du engagera dig i Sub surfers Västerort? Gå in på deras Facebooksida "Sub Surfers Västerort".