Experten om gymmet: Bra men väl avancerat

Vasaparkens nya gym är öppet, även om det fortfarande ser stängt ut. Vi i Vasastan följde med träningsbloggaren och Vasastadsbon Terese Alvén som testade redskapen.

  • Publicerad 10:07, 29 apr 2016

Det gamla, trasiga utegymmet i Vasaparken som knappt användes är ersatt med ett nytt.

I tisdags öppnades det för allmänheten, men för att ta sig upp behöver man ta stigen längs med hundrastgården – stängslet mot gräsmattan kommer att vara kvar tills gräset har växt till sig.

”Tuff träning”

Vasastadsbon och träningsexperten Terese Alvén tränar och skriver om träning varje dag på sin blogg. Hon tycker spontant att det nya gymmet är väl avancerat.

– Det känns som att det är till för rätt tuff träning, vilket är inne, bland annat på grund av ”Ninja Warrior”. Det är kul men samtidigt är det är viktigt att alla känner sig välkomna att träna. Om man är nybörjare är det lite väl svåra övningar som föreslås på skyltarna. Samtidigt är det är bra att man ger information om hur redskapen kan användas, säger Terese Alvén.

Gym i två plan

Det nya gymmet är i två plan och en trätrappa binder dem samman. På det övre däcket står ett par stubbar som man enligt instruktionen ska hoppa upp och ner på.

– Är man oerfaren behöver man vara lite kreativ. Det finns enklare övningar man kan göra med stubbarna. Till exempel kan man stå på dem och lyfta ena benet upp och ner, säger Terese Alvén, som gillar utformningen av gymmet.

– Det är snyggt och har man bra koll på tekniken och hur man gör olika övningar är det toppen. Jag gillar retrokänslan med timglaset som man kan vända upp och ner om man vill göra kortare övningar, säger Terese Alvén.

Hur kul är det nya gymmet, tycker du?

– 5 av 5 poäng. Jag gillar att träna ute och brukar annars använda parkbänkar. Här finns flera olika redskap vilket skapar en kul variation. Det är ett bra komplement till konditionsträning.

– Jag är glad att gymmet i Vanadis byggs om också. Det gamla påminde om en torkställning.