Utökar. Nordiska galleriets vd Per Sköld vill öppna en ny möbelbutik i Vallentuna. Foto: Nordiska galleriet

Exklusiv möbelbutik vill öppna outlet i Vallentuna

Möbelbutiken Nordiska galleriet har ansökt om att få bygga en outlet-butik i Vallentuna. Platsen man vill bygga på är Lindövägen, mellan Byggmax och golfbanan.

  • Publicerad 11:33, 3 jun 2019

Flera Vallentunabor har frågat sig vad som byggs bredvid Byggmax i Vallentuna.

Nu kan VallentunaDirekt berätta att två företag har ansökt om bygglov där, varav det ena är Nordiska galleriet som sålt designermöbler på Östermalm sedan 1912.

– Vi tror på Norrort och Vallentuna som ort. Vi har letat ganska länge efter en plats och så hittade vi en tomt som vi håller på och köper nu. Det är fortfarande några detaljer vi reder ut med kommunen men vi hoppas på att det ska bli klart inom kort, säger Per Sköld, vd på Nordiska galleriet och fortsätter:

– Det kommer också innebära fler arbetstillfällen till Vallentuna.

Totalt har man ansökt om cirka 5000 kvadratmeter, där 500 kvadratmeter är tänkt att bli butik, och resten lager. Tomten det gäller är den som ligger närmast golfbanan och vetter mot Lindövägen.

Företaget säljer dyra möbler av kända formgivare, men tanken med butiken i Vallentuna är att det ska bli en outlet där man säljer till exempel utställningsexemplar till ett billigare pris.

Hur mycket billigare blir det?

– Det beror på vad det är för skick. Men kanske 10-50 procent rabatt, säger Per Sköld.

När de får bygglov räknar de med att det tar drygt ett halvår innan butiken kan öppna, berättar han.

Industrilokaler i mörkbrunt trä

Även för tomten bredvid på Lindövägen finns det planer. Här har marken sålts till Vamö Fastigheter där man fått bygglov för lager- och förrådslokaler på 2400 kvadratmeter, som ska kunna nyttjas av medelstora företag i området. Tidigare har man haft detta på Vargmötesvägen.

– Det ska bli lite högre kvalitet och lite fräschare. Det blir träfasader i en mörkbrun slamfärg, säger Alexander Tennström, vd för Vamö fastigheter AB.

Han berättar vidare att det endast är 60 procent av tomten man sökt bygglov för till lager och förråd, resten håller man nu på att diskutera vad man vill göra med.

– Vi har inte beslutat exakt vad vi ska göra där. Vi vill anpassa oss till hur området utvecklas och att det ska se trevligare ut mot villorna, säger Alexander Tennström.