Eveliinas asperger – en tillgång på huvudkontoret

I en arbetsmiljö med rätt styrning och tydliga rutiner har Eveliina Söderbergs aspergerdiagnos plötsligt blivit en tillgång. Hon stortrivs på Nobinas huvudkontor i Huvudsta.

  • Publicerad 10:56, 24 sep 2019

Fylla på kaffemaskinerna, se till att konferensrummen står redo, ställa i ordning pennor, papper och block vid skrivaren. Det är en vanlig vardagsmorgon för Eveliina Söderberg på bussbolaget Nobinas huvudkontor på Armégatan i Huvudsta, där hon jobbar som kontorsvärdinna.

– Jag trivs jättebra. Det är bra att jag får möjlighet att jobba ensam, det gör att jag kan sköta mina uppgifter utan att det till exempel blir missförstånd mellan mig och kollegor, säger hon när vi har slagit oss ner i ett mötesrum.

Många av kollegorna har sagt att de uppskattar att jag är här och det betyder jättemycket

Eveliina Söderberg

Introduktion med coach

Eveliina Söderberg, 23, bor i Tyresö och fick jobbet på Nobina via Novare Peritos, ett rekryteringsbolag som har riktat in sig på att få unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i jobb. Arbetsförmedlingen i Tyresö tipsade om bolaget, som använder sig av så kallad introduktionsrekrytering, där personer under ett år är anställda av Novare Peritos men jobbar ute hos andra företag med handledning av en coach. I

ntroduktionsåret är tänkt att övergå i anställning och runt 70 procent av de som startar med introduktion får jobb, enligt bolaget. För Eveliina Söderberg, som har en aspergerdiagos, var det här ett perfekt upplägg. Hon började på Nobina för ett år sedan och har nu anställts på halvtid – hennes första jobb.

– Jag blev jätteglad när jag fick fortsätta, jag ville det men vågade inte ha för stora förhoppningar. Många av kollegorna har sagt att de uppskattar att jag är här och det betyder jättemycket, säger hon.

Delal Apak var coach för Eveliina Söderberg under den första tiden på Nobina. Nu är Eveliina Söderberg anställd, och stortrivs på kontoret.

Hög arbetslöshet

Bland personer med Aspergers syndrom, autism, adhd och andra neuropsykiatriska funktionsvariationer är arbetslösheten annars hög. Många har svårt att få sitt första jobb, blir långtidssjukskrivna eller förtidspensionerade. Arbetsförmedlingen har försökt vända trenden bland annat genom kampanjen Ge plats, som har syftet att få fler personer med funktionsnedsättning i arbete.

Novare Peritos vd Delal Apak förklarar att bolaget ser funktionsvariationer som en styrka, och sedan starten 2012 har man fått bland annat vaktmästare, lagerarbetare, kockar, receptionister, administratörer och översättare i arbete.

– Många företag är lite för fega och vågar inte anställa de här personerna. För rekryterare kan det vara lättare att satsa på ett säkert kort än att välja personen som satt och tittade ner i golvet under intervjun. Det finns en föreställning om att alla måste vara sociala och utåtriktade på dagens arbetsmarknad, men måste det verkligen vara så?, frågar sig Delal Apak retoriskt.

I en egen undersökning som Novare Peritos gjorde tidigare i år bland de som hade använt bolaget uppgav en majoritet av cheferna att de tyckte att stämningen hade förbättrats på arbetsplatsen efter rekryteringen. Men att använda sig av Novare Peritos ställer också krav på chefer att tänka nytt. Det krävs ofta tydliga instruktioner och raka besked till de anställda – något som chefer kan ha nytta av att tänka på i många sammanhang, menar Delal Apak.

– Är man en chef som alltid är ironisk på morgonmötet utan att någon skrattar kanske man ska tänka till, säger hon.

Eveliina Söderberg har tidigare haft praktik och sommarjobb. Med jobbet i Huvudsta har hon tagit steget in på arbetsmarknaden på allvar.

Detaljstyrt schema

Under Eveliina Söderbergs första tid på Nobina handlade det mycket om att skaffa fungerande vanor och rutiner. Hon hade hjälp av Delal Apak som coach och kunde också luta sig mot ett minutschema där varje syssla och paus i arbetet fanns angivet. Efterhand märkte Eveliina Söderberg att hon behövde titta allt mindre i schemat, men att arbetsdagarna ändå flöt på och att hon gjorde uppgifterna i rätt ordning.

Charlott Vintrell är Eveliina Söderbergs närmaste chef på Nobina. Hon är nöjd med rekryteringen.

– Vi är glada att ha Evelina hos oss. Hon har utvecklats mycket under det här året. Hon känner sig säker på sina arbetsuppgifter och kan hjälpa receptionen och internservice med ytterligare  arbetsuppgifter om det finns tid över. Hon tar stort ansvar och är väldigt noggrann, något som vi verkligen uppskattar.

När Eveliina Söderberg blickar framåt i yrkeslivet drömmer hon om att bli programmerare, och ett första steg är en eftermiddagskurs i programmering som hon börjar i höst.

– Jag tycker att det är häftigt med allt man kan skapa med kod om man gör på ett visst sätt.

Fakta

Eveliina Söderberg

Ålder: 23.

Bor: I Tyresö.

Aktuell: Har genom en särskild rekryteringsmodell för unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer fått jobb som kontorsvärdinna på bussbolaget Nobinas huvudkontor i Huvudsta.

Drömmer om: Att jobba som programmerare.

Visa merVisa mindre