Eva bytte bilen mot elcykel i en månad

Brommabon Eva Wennerholm har låtit bilen stå i en månad och istället har hon tagit sig fram med elcykel. – När man cyklar är man i nuet och man hinner inte tänka på något annat, säger hon.

  • Publicerad 13:10, 14 jun 2018

Under våren deltog Brommabon Eva Wennerholm i Stockholm stads projekt Sthlm Eltramp. Projektet går ut på att man ska använda elcykel istället för bil en hel månad.

Utmaningen ska uppmuntra fler stockholmare att göra en insats för klimatet, hälsan och plånboken genom att ställa bilen och ta elcykel till jobbet.

En månad har nu gått och Eva tycker att hon mår bättre av att cykla till jobbet.

– Det har varit jättekul, det är en helt annan känsla. Man kopplar av och mår bra när man cyklar. Det blir ett annat välbefinnande än när man kör bil och fastnar i köer, säger hon.

Eva bor i Bromma kyrka och har en dryg mil till jobbet, även om projektet är slut kommer hon fortsätta att ta cykeln till jobbet – iallafall under sommaren.

– Det känns inte alls lockande att sätta sig i bilen igen. När man cyklar är man i nuet och man hinner inte tänka på något annat. Jag kommer absolut att fortsätta cykla till jobbet, kanske inte på vintern när det är halt och kallt men under sommaren. Det är också så bra med elcykel eftersom man inte blir svettig.

Finns det något negativt med att bara använda elcykel? 

– Ja, det är dels jobbigt att man inte kan storhandla om man inte tar bilen eller om man ska skjutsa barnen till någon aktivitet långt borta. Sen kan jag sakna att kunna tänka på dagen som komma skall i bilen på morgonen, det hinner man inte tänka på när man cyklar.