Tävlande. Nathalie Hansson och Mikael Gustafsson representerade Stockholm i spårvagns-EM. Foto: Stefan Källstigen

Europas bästa manliga spårvagnsförare finns i Stockholm

Stockholmslaget som ställde upp i helgens spårvagns-EM körde sig till en fjärde plats. Och Mikael Gustafsson utsågs till bästa manliga förare.

  • Publicerad 10:52, 23 maj 2022

Stockholmslaget som bestod av förarna Mikael Gustafsson och Nathalie Hansson, tränaren Robert Keijsner och lagledaren Petrus Sarmento, nådde nästan ända fram till det uppsatta målet: Att vinna spårvagns-EM i Leipzig.

Laget kom på plats fyra av 25 lag.

Föraren Mikael Gustafsson, som till vardags är förare på Nockebybanan, utsågs till Europas – och Australiens – bästa manliga förare.

"Det är såklart jätteroligt att vara Europas och Melbournes bästa spårvagnsförare. Jag hoppades, men man vågar aldrig tro", skriver Mikael Gustafsson i ett mejl till Mitt i.

Mitt i träffade förarna i spårvagnsdepån i Alvik dagarna innan avfärd till tyska Leipzig.

Mikael Gustafsson och Nathalie Hansson tränade då inbromsning och avståndsbedömning, bland mycket annat.

LÄS ÄVEN: Stockholm siktar på guld i spårvagns-EM

"Ingen dålig placering"

Och till viss del infriades alltså förhoppningarna om guld.

"Det är jätteroligt, känns otroligt bra, fyra är ju ingen dålig placering. Jättekul att Micke fick bli bästa föraren", skriver Nathalie Hansson, i en mejlkommentar.

Robert Keijsner är också han nöjd och skriver i ett mejl:

"Nathalie tog första åket, som är tuffast. Det bidrog till att Micke hann samla sig inför sitt andra åk. Trots att vi missade lite i första åket kunde Micke ändå vara på topp och tillsammans med Nathalie leverera ett fantastiskt andra åk."

Att Australien dök upp som ett deltagande lag hänger enligt Arriva ihop med att landet ville vara med, och fick specialtillstånd tack vare landets mångåriga intresse för tävlingen.

Glada. Förarna Mikael Gustafsson och Nathalie Hansson, här omgärdade av tränaren Robert Kejisner och lagledaren Petrus Sarmento. Foto: Privat

Förarbevis. Mikael Gustafsson, som till vardags bland annat kör spårvagn i Bromma, kan numera titulera sig Europas bästa spårvagnsförare. Foto: Privat