Anthony Yigit efter segern mot Joe Hughes. Bredvid står Hammarbytränaren Joel Grandell. Foto: Läsarbild Privat

Europamästaren är i valet och kvalet

Anthony Yigit förvarade sin EM-titel i proffsboxning när han vann på poäng mot britten Joe Hughes. Nu funderar 26-åringen på att gå ner en viktklass.

  • Publicerad 12:27, 6 dec 2017

Sent i lördags kväll stod Anthony Yigit som segrare i matchen mot britten Joe Hughes som boxades på hemmaplan i Leicester Arena. Yigit vann klart på poäng.

Därmed behåller han sin Europamästartitel i superlättvikt i proffsboxning.

– Matchen började tufft, säger Yigit.  Vi visste att han skulle storma fram och sätta press så jag var tvungen att avvakta i början, se till att jag inte åkte in i en onödig fight med honom.

Yigits taktik höll.

– Efter några ronder hittade jag distansen och kunde släppa iväg mina kombinationer och dansa på fötterna utan att fastna i hans närkampsboxning alltför länge.

Kan gå ner en viktklass

Ingen ny match är inbokad. Anthony Yigit funderar på om han ska stanna i superlättvikt eller gå ner en viktklass.

– Jag kanske byter vikt eller kanske stannar. Jag är väldigt högt rankad i den vikten jag är nu, så om jag får ett bra matcherbjudande så tar jag den. Jag kan även få bra erbjudanden i vikten under och då går jag ner.

Tränar med Bajen

Anthony Yigit, som är uppvuxen i Jordbro, har flyttat från London tillbaka till Stockholm.

– Jag bor hos min moster i Spånga för tillfället men ska köpa lägenhet på södra sidan av Stockholm. Yigit är även på Södermalm så gott som dagligen eftersom han tränar med Hammarby IF Boxning som har sin lokal på Kocksgatan.