Ettorna på Blackebergs gymnasium får vänta till oktober för att få sina datorer. Foto: Mitt i, Mostphotos

Ettorna på Blackebergs gymnasium utan datorer

Ettorna på Blackebergs gymnasium får ta till sina privata mobiltelefoner för att komma in i skolans system. Datorer får de först i oktober. – Det är inte optimalt, men det går, säger Elisabet Sandborgh, rektor.

  • Publicerad 10:50, 14 sep 2018

En överklagad upphandling har lett till att tusentals elever står utan datorer på stadens gymnasium, något som Mitt i kunde rapportera under fredagsförmiddagen.

Drygt 20 av 28 gymnasier är drabbade, så även Blackebergs gymnasium. Där får de drygt 350 ettorna nu ta till sina privata smartphones för att logga in på skolans system.

– Eleverna upplever det inte som svårt, för i princip alla har smartphones och kan komma in och se planeringen. Men det är klart att det inte är optimalt, för vi kan ju inte kräva att alla har en egen telefon, säger Elisabet Sandborgh, rektor.

”Det går att undervisa utan datorer”

Datorerna beräknas komma i första veckan av oktober. Tills dess skrivs mycket ut på papper och lärarna har fått göra om i sin planering för att kunna undervisa.

Elisabet Sandborgh.

– Det går att undervisa utan datorer också, det är möjligt, säger Elisabet Sandborgh.

Enligt henne kommer beskedet om den sena datorleveransen inte som en överraskning.

– Vi har vetat om det sedan i våras och har kunnat planera utifrån det. De brukar komma i slutet av augusti, nu är de drygt en månad försenade. Leverantörerna har jobbat dag och natt och gjort vad de har kunnat, säger Elisabet Sandborgh.