Lida. "Fler upptäckte naturen 2020. Den trenden tror jag fortsätter", säger Krister Kalte. Foto: Lida friluftsgård

Ett roligare år väntar

Omtalade byggen som startar. Och publika evenemang som faktiskt genomförs. 2021 är på gång och här är lite av vad som händer.

  • Publicerad 01:15, 1 jan 2021

Efter ett år när knappt ens tomten var vaken har 2021 knackat på dörren och klivit in i stugan. I år drar vaccinationerna mot corona igång. I både Hågelbyparken och på Lida friluftsgård tror man att fler publika evenemang kan äga rum, till exempel gratisfestivalen Vi är Botkyrka.

– Vi har lagt en budget där vi räknar med att restriktionerna håller i sig första halvåret, men vi är också beredda på fortsatta restriktioner, säger Krister Kalte, vd på både Hågelbyparken och Upplev Botkyrka AB.

I sportens värld väntar bland annat heta fotbollsderbyn i division 4, med inte mindre än fyra herrlag från Botkyrka. I november är det dags för Nordiska mästerskapen i terränglöpning på Lida.

Slagsta och Tumba Skog

I år startar sista delen i bygget av nya Rönninge centrum, 77 lägenheter i ett V-format. Byggstart av cykelbron över viken till Södertälje är också planerad till första kvartalet. I omtvistade Tumba Skog drar väg- och markarbeten inför bygget av 500-700 bostäder igång. Och vid Slagsta strand planerar byggherren för markarbeten under våren och sedan med att bygget av 800 bostäder kan starta. Väntar gör både bostadsrätter, hyresrätter och radhus.

Knackar på dörren i början av året gör också den privata hemtjänst som Botkyrka kommun beslutat att införa. På sikt ska hälften av hemtjänsten i kommunen utföras av privata företag. I början har var femte pensionär möjlighet att välja privat hemtjänst.

Byggen startar

Slagsta strand - 800 bostäder

Rönninge centrum - 77 lägenheter

Ulfsbergsgården, Tullinge - 60-tal bostäder.

Tumba Skog - 500-700 bostäder.

Cykelgarage - Tullinge.

Prästboda, Salem - inflyttning i 108 lägenheter.

Även fler byggen är på gång.

Visa merVisa mindre