Efter ett år när knappt ens tomten var vaken har 2021 knackat på dörren och klivit in i stugan. I år drar vaccinationerna mot corona igång. I både Hågelbyparken och på Lida friluftsgård tror man att fler publika evenemang kan äga rum, till exempel gratisfestivalen Vi är Botkyrka.

– Vi har lagt en budget där vi räknar med att restriktionerna håller i sig första halvåret, men vi är också beredda på fortsatta restriktioner, säger Krister Kalte, vd på både Hågelbyparken och Upplev Botkyrka AB.

I sportens värld väntar bland annat heta fotbollsderbyn i division 4, med inte mindre än fyra herrlag från Botkyrka. I november är det dags för Nordiska mästerskapen i terränglöpning på Lida.

Slagsta och Tumba Skog

I år startar sista delen i bygget av nya Rönninge centrum, 77 lägenheter i ett V-format. Byggstart av cykelbron över viken till Södertälje är också planerad till första kvartalet. I omtvistade Tumba Skog drar väg- och markarbeten inför bygget av 500-700 bostäder igång. Och vid Slagsta strand planerar byggherren för markarbeten under våren och sedan med att bygget av 800 bostäder kan starta. Väntar gör både bostadsrätter, hyresrätter och radhus.

Knackar på dörren i början av året gör också den privata hemtjänst som Botkyrka kommun beslutat att införa. På sikt ska hälften av hemtjänsten i kommunen utföras av privata företag. I början har var femte pensionär möjlighet att välja privat hemtjänst.