Jesper Danielsson och hans Tyresö Hanviken Hockey är så gott som klara för ettan. Foto: Pekka Pääkkö

Ett pyttelitet steg kvar till hockeyettan

Trots vinsten i seriefinalen mot Gripen vågar Tyresö Hanviken inte ta ut något i förskott. Men vid seger hemma mot jumbon Nynäshamn på onsdag är det klart – då blir det hockeyettan.

  • Publicerad 11:31, 3 apr 2017

Det ska mycket till för att Tyresö Hanviken (TH) ska missa avancemanget till hockeyettan.

På onsdag spelas den sista kvalomgången och TH möter jumbon Nynäshamn i Tyresö ishall. Om det slutar med seger är uppflyttningen säkrad.

– Vi hade tänkt fylla hallen, säger Thomas Sundström som är sport manager i TH. Sedan ska vi festa!

Det kan gå vägen även vid förlust. TH ligger nämligen tre poäng före tabelltvåan Gripen efter 4–2-segern i söndags mot just detta gäng från Nyköping.

Det är bara ettan i kvalserien som garanterat går upp. Det finns en teoretisk chans att Gripen kniper förstaplatsen, de möter Tumba borta i slutomgången.

”Klantigt av oss”

TH har länge levt i villfarelsen att minst två lag från östra kvalserien går upp i hockeyettan.

– Det var klantigt av oss, säger Thomas Sundström. Nu har vi lusläst reglerna och vet vad som gäller. Förra säsongen gick ju tre lag upp och det var väl därför vi trodde att fler än kvalsegraren skulle ta sig upp även denna säsong.

Det som avgör hur många lag som går upp är inte klart på ett bra tag. Det handlar om hur andra serier slutar, och om lag inte klarar elitlicensen eller drar sig ur av ekonomiska eller sportsliga skäl.

Men det är inte för djärvt att säga att Tyresö Hanviken säsongen 2017/2018 med mycket stor sannolikhet spelar i hockeyettan.

Läs mer: Sista utmaningen