Studion. I bakgrunden syns skyltdockan Lena. – Hon är min ljusmannekäng som har hängt med sedan förra fotostudion, säger Patrik Bogårdh. Foto: Sara Rådman

Ett nattens galleri har öppnat i Vasastan

Nu har en fotostudio öppnat vid Tegnérlunden. Studions skyltfönster kommer bland annat bjuda på bildspel om kvällarna. – Det ska bli ett nattens galleri, säger Patrik Bogårdh som äger stället.

  • Publicerad 15:00, 15 nov 2020

Nästan alla ser om det är genuint eller om det bara är ett leende

Patrik Bogårdh jobbar som ljusdesigner och fotograf. Nu öppnar han "Studio Ljusbild" vid Tegnérlunden.

– Jag vill skapa en hotspot för kreativ verksamhet. Lokalen är som en vit canvas med orörda väggar och stora skyltfönster.

"Ett leende i en kamera"

Som ljusdesigner ljussätter han teatrar, operor, cirkus- och dansföreställningar.

– Hela mitt intresse för bildskapande går via ljuset. Det är främst mötet med människan jag går igång på. Det är en stark drivkraft det där. Ett leende i en kamera. Nästan alla ser om det är genuint eller om det bara är ett leende. Den lilla, lilla glimten fångar man bara i en bild av hundra.

Studion kommer bland annat användas som fotostudio, showroom och mötesplats. Möblerna i lokalen står på hjul för att de enkelt ska gå att flytta omkring

– Jag kommer att ha egna fotoutställningar och använda det som en fotostudio. Men jag kommer också göra samarbeten om det stämmer med min verksamhet och känns rätt för mig. Eller för rummet snarare.

Nattens galleri

Tanken var att det skulle hållas vernissage här i november. Men den blev framflyttad till mars av uppenbara skäl.

– Så länge blir det någon form av bildspel. Vi låter det få bli en liten teaser för det som kommer sen. Jag har en idé om att lokalen ska bli ett nattens galleri. Som ska leva på kvällen och dra till sig besökarna då i lugn och ro.

Patrik har stora planer för sin studio. Han funderar bland annat på dansare i skyltfönstren.

I gult. Patrik Bogårdh i den gula 70-talssoffan som har blivit lite av studions signum. Foto: Sara Rådman