Förra anmäldes 320 bostadsinbrott i Sollentuna – i genomsnitt  0,9 per dag. Arkivfoto: Mitt i

Ett inbrott om dagen i Sollentuna – och nu slår hösttjuvarna till

På söndag är det dags att ställa om klockan. Nu när höstmörkret faller allt snabbare börjar inbrottstjuvarnas högtid. I Sollentuna minskade inbrotten under 2018 – men siffran var ändå den näst högsta under hela 2010-talet.

  • Publicerad 05:00, 25 okt 2019

Vi går mot mörkare tider, och i helgen är det dags att ställa om klockan till vintertid.

Visst är det skönt med en timmes extra sovmorgon, men den mörkare årstiden ger också inbrottstjuvarna extra skydd att operera i lönndom.

Förra anmäldes 320 bostadsinbrott i Sollentuna – i genomsnitt  0,9 per dag. Det är en minskning jämfört med 2017, men siffran är ändå den näst högsta på hela 2010-talet.


Anmälda bostadsinbrott i Sollentuna kommun


 

 

Så skyddar du dig

  • Lås alla fönster och dörrar.
  • Tala om för grannar att du är borta.
  • Gå med i eller starta Grannsamverkan.
  • Städa inte, lura tjuven och låt det se ut som att du är hemma.
  • Sätt timer på lampor som tänds när mörkret faller.
  • Skaffa lås på din brevlåda och komplettera din lägenhetsdörr med en vredkåpa eller säkerhetsbrevlåda och skaffa digitalbrevlåda på Skatteverkets hemsida.
  • Larm är ett bra komplement till certifierade lås och Grannsamverkan.

Allt färre drabbas

Minskningen av bostadsinbrott har fortsatt under 2019. Enligt Brottsförebyggande rådet begicks 341 inbrott i villor och lägenheter i hela länet under september, en minskning med åtta procent jämfört med september i fjol.

Allra mest minskade inbrotten i lägenheter – med 32 procent.

Mellan januari och september 2019 har bostadsinbrotten – 3 445 stycken – i Stockholms län minskat med 26 procent jämfört med samma period i fjol.


Antal bostadsinbrott 2018 i Stockholms län

Källa: Brottsförebyggande rådet


Antal bostadsinbrott 2018 i Stockholms stad

Källa: Brottsförebyggande rådet


 

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Smittade elever var i skolan – nu stängs högstadiet i en vecka

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande tog beslutet på söndagen Högstadiet på Helenelundsskolan går över till fjärrundervisning från och med i dag måndag och fram till och med fredag den 4 december. Utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) tog...måndag 30/11 1:20

Ett steg närmare nytt utegym efter promenad i Tegelhagen

Nyheter Brett stöd för nytt utegym i södra Sollentuna I förra veckan sågs intresserade invånare och ett gäng politiker i Tegelhagen för att kika på några olika platser som skulle kunna funka för ett nytt utegym. Och redan nu har Katti Bauer,...söndag 29/11 10:23

Flicka knivhögg sin faster efter bråk om pannkakor

Nyheter Fastern fick fly in till granne där hon ringde polisen En tonårsflicka har dömts för misshandel och olaga hot efter att hon hotat, bitit och knivhuggit sin faster i armen.lördag 28/11 8:15