Förra anmäldes 320 bostadsinbrott i Sollentuna – i genomsnitt  0,9 per dag. Arkivfoto: Mitt i

Ett inbrott om dagen i Sollentuna – och nu slår hösttjuvarna till

På söndag är det dags att ställa om klockan. Nu när höstmörkret faller allt snabbare börjar inbrottstjuvarnas högtid. I Sollentuna minskade inbrotten under 2018 – men siffran var ändå den näst högsta under hela 2010-talet.

  • Publicerad 05:00, 25 okt 2019

Vi går mot mörkare tider, och i helgen är det dags att ställa om klockan till vintertid.

Visst är det skönt med en timmes extra sovmorgon, men den mörkare årstiden ger också inbrottstjuvarna extra skydd att operera i lönndom.

Förra anmäldes 320 bostadsinbrott i Sollentuna – i genomsnitt  0,9 per dag. Det är en minskning jämfört med 2017, men siffran är ändå den näst högsta på hela 2010-talet.


Anmälda bostadsinbrott i Sollentuna kommun


 

 

Så skyddar du dig

  • Lås alla fönster och dörrar.
  • Tala om för grannar att du är borta.
  • Gå med i eller starta Grannsamverkan.
  • Städa inte, lura tjuven och låt det se ut som att du är hemma.
  • Sätt timer på lampor som tänds när mörkret faller.
  • Skaffa lås på din brevlåda och komplettera din lägenhetsdörr med en vredkåpa eller säkerhetsbrevlåda och skaffa digitalbrevlåda på Skatteverkets hemsida.
  • Larm är ett bra komplement till certifierade lås och Grannsamverkan.

Allt färre drabbas

Minskningen av bostadsinbrott har fortsatt under 2019. Enligt Brottsförebyggande rådet begicks 341 inbrott i villor och lägenheter i hela länet under september, en minskning med åtta procent jämfört med september i fjol.

Allra mest minskade inbrotten i lägenheter – med 32 procent.

Mellan januari och september 2019 har bostadsinbrotten – 3 445 stycken – i Stockholms län minskat med 26 procent jämfört med samma period i fjol.


Antal bostadsinbrott 2018 i Stockholms län

Källa: Brottsförebyggande rådet


Antal bostadsinbrott 2018 i Stockholms stad

Källa: Brottsförebyggande rådet


 

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Lättnader för gymnasiet – kan delvis återvända till klassrummen

Nyheter Pressträff: Besked om skolorna, krogarna, distansarbete och munskydd Gymnasieeleverna kommer delvis att kunna återvända till klassrummen igen. Statsminister Stefan Löfven och flera ministrar gav på torsdagsmorgonen nya besked om en rad olika coronaåtgärder.torsdag 21/1 9:38

Fotbollsledare frikänd från stöldåtal

Nyheter "Inne i sin egen bubbla" och glömde betala En man i 30-årsåldern har friats i Attunda tingsrätt där han stod åtalad för stöld efter att han tagit varor för nära 5 000 kronor utan att betala för dem på Ica Maxi i Häggvik.torsdag 21/1 5:40

Brandkåren vädjar: Var försiktig på isen

Nyheter "Varje vinter är det någon eller några som går igenom" Isen har börjat lägga sig på Norrviken, men det gäller att vara försiktig.onsdag 20/1 13:10