Ett hundratal kom till flygplatsmöte

Många har klagat på bristen på information om den planerade ökningen av trafik på Bromma flygplats. I onsdags kväll höll Swedavia öppet hus.

  • Publicerad 14:35, 17 feb 2014

Ett hundratal personer var på plats i gamla charterhallen på Bromma flygplats för att få veta mer om hur Swedavias framtidsplaner ser ut. Inom några år kommer antalet passagerare på flygplatsen ha ökat radikalt.

Frågor som flygbullerrörelser, bullerisolering och byggplaner var uppställda stationsvis – ett upplägg som fick Spångabon Monica Wester att reagera ­eftersom folk själva fick gå fritt mellan öarna.

– Det är en gammal metod att söndra och härska. Det är svårt att få en debatt och en bra diskussion när man får ställa sina frågor en och en, säger hon.

Rolf Hammarskiöld, representant för Sundby villaförening, var också på plats. Han är nöjd med informationen men tycker att den kom alldeles för sent.

– Hela den här utvecklingen känns inte bra. Vi kringboende har inte alls hängt med och allt har gått väldigt fort, konstaterar han.

Presschef Klas Nilsson är nöjd med mötet och tycker att Swedavia har skött informationen. Flygplatsen har i flera år varit öppen med sina planer på att öka flygtrafiken.

– Men det har varit mycket som inte har varit klart och då är det svårt att informera. Nu börjar det falla på plats och då har vi något att säga.

Han ser inte informations­mötets upplägg som en strategi för att slippa kritiska frågor.

– Vi har haft möten i grupp förut men vår erfarenhet är att folk inte ställer så mycket frågor då. På det här sättet kunde alla få svar, säger han.

Flygplatsen kommer att ha flera informationsmöten allt ­eftersom planerna framskrider.