Ö-dagar. Nästa vecka hålls Essingedagarna för femte året. Foto: Per Brandt

Essingedagarna firar fem år med fullmatad vecka

Mängder av aktiviteter och erbjudanden från ett stort gäng butiker och krogar. Nu är det dags för femte upplagan av Essingeöarna.

  • Publicerad 15:15, 3 sep 2021

Det är Parkleken Vängåvan, tillsammans med Ica Essingen och Essingeöarnas Hembygdsförening som håller i tåtarna för årets Essingedagarna som går av stapeln 13-19 september.

– Det känns superkul. Jag drivs av hur man kan jobba tillsammans, främja gemenskap och få hjälp av varandra. Vi ser det som vårt uppdrag här på Vängåvan. Det här är ett sätt att visa alla vad öarna erbjuder och förhoppningsvis får verksamheterna och organisationerna på öarna en skjuts, säger Sofia Lisiderius, verksamhetsansvarig på Vängåvan. 

Precis som förra året så har arrangörerna försökt att pandemianpassa utbudet. På menyn under veckan finns bland annat olika gratis prova på-träningar, Essingeloppet och uppstart för öarnas egna ”alla-kan-sjunga-kör” Parkören samt en promenadloppis på båda öarna.

Dessutom kommer många lokala butiker och krogar köra olika erbjudanden under veckan. Sofia Lisiderius hoppas att listan på medverkande ökar ännu mer tills det är dags och uppmanar alla som är intresserade att höra av sig.

– Jag tror att många verksamheter är lite pandemitrötta just nu. Men vi har en anställd som i veckan kommer att knacka  dörr och vi ska maila och påminna igen. Promenadloppisen ser vi mycket fram emot och kring den samverkar Vängåvan med kyrkan.  Samverkan är det stora ordet, att göra Essingeöarna till en bättre plats, säger hon.

Pågår hela veckan

Vad: Essingedagarna, en vecka med evenemang och erbjudanden

När: 13-19 september på Stora och Lilla Essingen

Hur: Se Essingedagarna.se för hela schemat. Intresserad av att medverka? Maila verksam@essingeoarna.se

Visa merVisa mindre