Fler och fler elithockey-klubbar väljer att göra en E-sportsatsning. Det vill säga, starta en sektion inom klubben, som spelar matcher i tv-spelet NHL21. Nu hoppar även ESK Hockey på det digitala tåget. Laget heter Enköpings SK HK ESPORT. Lagets lagkapten heter Alexander Gyld och är Enköpingsbo.

– Det är riktigt kul att vi är igång, och att ESK var så positiva när vi kom med den här idén, säger lagkaptenen.

I laget som idag består av tio spelare är Alexander den enda som är bosatt i Enköping. De övriga kommer bland annat från Västerås, Södertälje och en målvakt från Norge. Laget är i princip fullt, men en målvakt till hade inte skadat säger Alexander.

– Vi ska spela en turnering som drar igång den 18 november, och då hade det varit bra med en keeper till. Det tar ju mycket tid det här, vi tränar nästan varje kväll, och det är inte alla som kan alltid, säger Alexander, som kallar sig ”Gyldisen” när han leder sitt lag på den virtuella isen.

I turneringen som Enköpings SK HK ESPORT är anmälda till kommer de att möta lag från hela Europa. Däribland lag från Finland och Tyskland.

– Kvalitén varierar. Det kan vara allt ifrån kompisgäng till seriösa klubbar, säger Alexander.

Vad krävs för att bli riktigt bra på E-hockey?

– Det absolut viktigaste är engagemang skulle jag säga. Det tar mycket tid. Man behöver tycka att det är riktigt kul att spela, säger han.

Enköpings SK HK ESPORTs matcher streamas på spelkanalen Twitch.