Alice Svärs som Pippi och Erik Källsäter som Tommy. Foto: Pekka Pääkkö

Erik Källsäter på julupptåg med Pippi – spelar Tommy i musikal

Pepparkaksbak på golvet, teatersnö, sång och dans – och Pippis alla välkända julupptåg. Erik Källsäter från Lidingö spelar Tommy på Intiman när Pippi Långstrump firar 75 år med julmusikal. – Jag är inte lika duktig som Tommy, säger han.

  • Publicerad 05:00, 29 nov 2019

I år fyller Astrid Lindgrens bok om Pippi Långstrump 75 år. Fast själv är Pippi för evigt nio år gammal.

I Intimans musikal Pippi firar jul skapar världens starkaste nioåring julstämning ihop med alla de färgstarka karaktärerna från Astrid Lindgrens egna dramatiseringar av Pippi Långstrumps julfirande.

Denna föreställning är skapad för att man skall känna igen scenerna från den klassiska tv- serien, säger regissören Kålle Gunnarsson.

Hela gänget på Intiman där scengolvet målats snövitt för maxad julkänsla. För att klara alla julens föreställningar behövs två av alla barnroller. Pippi görs av Amanda Andersson och Alice Svärd.

Över scenen dalar julsnön medan Pippi bakar pepparkakor på golvet, skojar med Herr Nilsson och lockar Tommy och Annika på upptåg. Så klart klantar förstås poliserna Kling och Klang till det när bovarna Dunder Karlsson och Blom varit framme.

Jag gillar att hon klarar sig själv utan föräldrar

Erik Källsäter

Erik Källsäter från Lidingö har fått rollen som Tommy.

Erik från Lidingö laddar för dubbelrollen i nya Peter Pan

– Det är superkul! Man får gå in i en roll som inte är en själv. Pippi var en bok jag tyckte om som barn men aldrig trodde jag att jag skulle spela Tommy! säger Erik Källsäter, 13 år från Lidingö.

Han tycker inte han är särskilt lik karaktärenTommy.

– Jag är inte lika duktig som han!

Vad har du själv för förhållande till Pippi?

– Jag gillar att hon klarar sig själv utan föräldrar. Hon visar Tommy och Annika att de också kan det.

Pippi firar jul ges på Intiman 30/11 2019 – 6/1 2020