Erik från Lidingö laddar för dubbelrollen i nya Peter Pan

Erik Källsäter från Lidingö är 13-åringen som är aktuell både på musikalscenen och på bioduken i höst. I september står han på Intimans scen i familjemusikalen Peter Pan 2. – Litet nervös är jag. Men mest taggad, säger han.

  • Publicerad 12:15, 27 aug 2019

Erik Källsäter är bara 13 år men redan har han hunnit skaffa sig en hel massa scenvana.

Han spelade Peter Jöback som barn i showen ”Med hjärtat som insats” och han har gestaltat sagofigurer med sång och dans på Junibacken.

Har dubbelroll

Nu är det snart premiär för Peter Pan 2 – Kapten Krooks hämnd” på Intiman. Här har Erik en dubbelroll, Londonpojken Kevin och borttappat barn i landet Ingenstans.

– Jag är litet nervös, det är den största teater jag har varit med i. Men jag är mest taggad, säger han när Mitt i får en pratstund med honom i en liten paus i de intensiva repetitionerna.

Att byta om från proper Londonpojke till borttappat barn i landet Ingenstans tror Erik blir en utmaning under föreställningen.

Har musik på schemat

Erik har älskat sång, dans och musik sedan han var liten. Han har gått musikallinje på dansskolan Base 23 på Östermalm. I skolan har han också musik på schemat på grundskolan Pops Academy, också den på Östermalm.

– Jag kommer att fortsätta att söka musikaljobb. Men nu blir skolan svårare och kräver mer tid, säger han.

Bioaktuell i jul

Redan senare i höst är Erik dock aktuell som artist igen. Den här gången på vita duken i filmen ”Jag kommer hem igen till jul”.

Filmen är baserad på en idé av Peter Jöback och regisseras av Ella Lemhagen. Därmed är det andra gången Erik jobbar ihop med Peter Jöback, en artist han känner stor respekt för.

– Det är roligt att jobba med honom. Han är väldigt duktig.

Av det du gör –  dansar, sjunger och spelar teater – vad gillar du bäst?

– Jag älskar allt men teater tror jag. Det där med att gå in i en roll och lägga till egna saker, det tycker jag om, säger Erik.

”Peter Pan 2 – Kapten Krooks hämnd” har premiär på Intiman 21 september.